Communicatie software Groen, Grond en Infra

AZ 150f eyecatcher op Ahlmann kavel

Publicatiedatum: 13-05-2016 08:05

Het heeft een tijdje geduurd, maar tijdens de Technische Kontakt Dagen is de nieuwe Ahlmann Zwenklader AZ 150f prominent aanwezig. De 11 tons wiellader wordt geleverd met een volledig nieuw design en een aantal functies die de fabrikant nieuw ontwikkeld heeft voor een wiellader van deze klasse.

Ahlmann AZ 150f zwenkladerAhlmann AZ 150f zwenklader

Dit omvat o.a. een nieuw intuïtief bedieningsconcept, het nieuwe aandrijfconcept met M-Drive, een nieuwe emissiearme motor van 122 pk, het hydraulische Load Sensing met Flow Sharing systeem en data-analyse via het diagnose systeem Mecadiag. Het is de enige wiellader in zijn klasse met een laadhoogte van meer dan 3,4 meter, en met een draaicirkel van maar 4,35 meter over de achterkant is hij ideaal voor kleinere bouwplaatsen. De AZ 150f kan zelfs grotere bakken hanteren dan zijn populaire voorganger AZ 150(e): er zijn bakken van 1,6 tot 2,5 m³ en van verschillende types beschikbaar.

Net als alle andere Ahlmann zwenkladers staat de AZ 150f op een torsievrij starchassis met Ahlmann vierwielbesturing. Dat heeft als voordeel dat het zwaartepunt altijd in het midden van de zwenklader ligt, ook tijdens het sturen. Dit zorgt voor een optimale stabiliteit en wendbaarheid.

De zwenkladers van Ahlmann zijn allemaal uniek in de wereld omdat de shovelarm kan zwenken zonder dat de kieplast nadelig wordt beïnvloed. Met een zwenkbereik van totaal 180 graden zijn ze ideaal voor gebruik op de kleinste ruimtes (minimale impact op het verkeer, tijdsbesparing, minder brandstofverbruik). Een ander groot voordeel: ze zijn zeer veelzijdig en kunnen gebruikt worden als wiellader, graafmachine, ruwterreinheftruck of werktuigdrager. Een breed assortiment uitrustingsstukken biedt een grote variëteit aan inzetmogelijkheden.

Naast de nieuwe AZ 150f brengt Ahlmann Nederland ook de kniklader AX en zwenklader AZ 45e, AZ 95e & AZ 95e tele naar kavel 50 in Almere.


Ahlmann AZ 95e zwenklader met veegbezemAhlmann AZ 95e zwenklader met veegbezem

Ahlmann AZ 95e tele-zwenkladerAhlmann AZ 95e tele-zwenklader