Communicatie software Groen, Grond en Infra

Mecalac GreenJob 8MCR voor Tolenaars Nieuwendijk

Publicatiedatum: 25-05-2016 07:10

Gebr. Tolenaars heeft haar machinepark onlangs uitgebreid met een Mecalac GreenJob 8MCR. Het bedrijf is gespecialiseerd in bermonderhoud, onderhoud van watergangen en overige werkzaamheden in de cultuurtechniek en groenvoorziening.

Mecalac 8MCRMecalac 8MCR

Het werkgebied bevindt zich voornamelijk in het Land van Heusden en Altena. Gebr. Tolenaars, werkt veel voor waterschappen, gemeentes en Staatsbosbeheer o.a. in Nationaal Park De Biesbosch, dat zowat in de achtertuin van het in Nieuwendijk gevestigde bedrijf ligt.

Juist door de verscheidenheid aan werkzaamheden komt de Mecalac goed tot zijn recht. De machine is uitgerust met een maaiarm voor in het bermonderhoud. Buiten het maaiseizoen kan de machine worden voorzien van de meegeleverde standaard arm. Om de 8MCR snel te kunnen transporteren werd het Pick Up 2 Go- transportsysteem gemonteerd. Dit systeem bestaat uit een hydraulisch bedienbaar wielstel aan een zijde en een oppikbalk voor in de hefinrichting aan de andere zijde. Op deze manier kan de machine snel achter een trekker van de ene naar de andere klus gebracht worden. Voor een lage bodemdruk werden 600 mm brede rubberrupsen gemonteerd.

De graafmachines in het machinepark van Gebr. Tolenaars zijn allemaal mobiel. Omdat deze op drassig terrein vastliepen, werd al enkele seizoenen een rupskraan ingehuurd, echter met als groot nadeel het transport tussen de verschillende werklocaties. Andries Tolenaars en zijn zoon Sander waren al eerder weg van de Mecalac en waren vooral onder de indruk van zijn kracht. Toen hun oog op het Pick Up 2 Go-systeem viel, waren ze snel verkocht. Zeker het natte najaar speelde een rol in de beslissing om zelf een rupskraan aan te schaffen. Op weg naar Ahlmann Nederland werd Aannemersbedrijf Smits in Nederhemert bezocht en gevraagd naar hun ervaring met de 8MCR en het Pick Up 2 Go-systeem. Dezelfde middag nog werd de koop gesloten. "Met deze Mecalac GreenJob 8MCR kunnen we ons onderscheiden en bieden we onze opdrachtgevers, zoals waterschappen, net iets meer", aldus Sander Tolenaars.

www.gebr-tolenaars.nl
www.ahlmann.nl

Mecalac GreenJob 8MCR voor Tolenaars NieuwendijkMecalac GreenJob 8MCR voor Tolenaars Nieuwendijk