Communicatie software Groen, Grond en Infra

VVT erkend

Publicatiedatum: 14-07-2004 16:11
De branchevereniging VVT (Vereniging Verticaal Transport) introduceert een nieuw concept ter borging van de veiligheid en kwaliteit voor kraanverhuurbedrijven.

VVT wil met deze erkenningsregeling beter aansluiten op de specifieke bedrijfsprocessen bij kraanverhuurbedrijven maar belangrijke elementen - zoals bekend van ISO en/of VCA-certificatie - blijven gehandhaafd. Belangrijk verschil met ISO en VCA is dat de kraanverhuurders gesteund en gemotiveerd worden om tekortkomingen te herstellen of te verbeteren.

Er wordt niet alleen gecontroleerd maar ook teruggekoppeld. Daartoe zijn er zgn. conviseurs op pad die onaangekondigd bedrijven of locaties bezoeken en vingers op zere plekken proberen te leggen. Fouten en gebreken zullen ook terug te vinden zijn - zonder namen - op de site van VVT. Simpelweg om van elkaars fouten te leren en werkprocessen - en daarmee kwaliteit en veiligheid - te verbeteren.

De nieuwe VVT erkenningsregeling neemt de plaats in van de oude SCK certificatieregeling die teveel overlapte met ISO en VCA en die achterhaald bleek. Erkende bedrijven zijn herkenbaar aan het VVT erkend-certificaat, stickers op de kraan en het logo op het briefpapier.

Op de foto een aantal vertegenwoordigers van de 20 VVT-erkende kraanverhuurbedrijven die op 24 juni hun erkenningspapieren in ontvangst namen. De eerste erkende bedrijven zijn: Schiltmans Tiel en Amersfoort, Bouwman Jr. Oosterbeek, Blansjaar '-Gravenhage, Hak Ridderkerk, Van Dijk Volendam, Van den Berg Huizen, DJV Joure, Hooisma Heerenveen, Kuiphuis Oldenzaal, Peinemann Hoogvliet, De Poortere Waarde, BKF Franeker, Bos Weesp, Van Selm Breukelen, Boeter Middelharnis, Verbruggen Volkel, Lammerts Doetinchem, Wagenborg Nedlift Groningen, Jos Blom Stompetoren en Convoi Europe in Stein.

www.verticaaltransport.nl