Communicatie software Groen, Grond en Infra

Michelin Bibload Hard Surface dé Compact Line band voor harde ondergrond (advertorial)

Publicatiedatum: 09-06-2016 09:15

De MICHELIN BIBLOAD is speciaal ontwikkeld voor het werken op een harde ondergrond, zowel op nat als droog. De band kenmerkt zich door een innovatief gepatenteerd loopvlakprofiel met profielblokken in diamantvorm. Zoals z'n naam al aangeeft, is de MICHELIN BIBLOAD Hard Surface een band voor machines die (soms zware) lading verplaatsen en zich daarbij bewegen over een harde ondergrond die droog, nat of glad is.

MICHELINMICHELIN

Het loopvlakprofiel heeft rubber blokken met een uniek ontwerp in de vorm van een diamant. Het innovatieve profiel, dat gepatenteerd is, biedt deze band ongekende grip in alle richtingen. De MICHELIN BIBLOAD Hard Surface beschikt over een karkas dat zijn robuustheid al heeft bewezen bij de MICHELIN XMCL voor compacte machines, die rijden op een losse ondergrond. Dat is de meest verkochte band voor compacte machines in de eerste montage en op de vervangingsmarkt.

Het loopvlak van de MICHELIN BIBLOAD Hard Surface beschikt over vijf voordelen:

1. Een betere tractie op zowel een droge als een natte en een gladde harde ondergrond.
Het multidirectionele loopvlak heeft een "stap voor stap effect". Het betekent dat de rubber nokken op de schouders van de band een coherente lijn vormen met de rubber blokken die meer centraal op het loopvlak liggen en de vorm van een diamant hebben. Daardoor werken het centrale deel en de schouders constant samen bij het zoeken naar grip.

2. Meer stabiliteit om efficiënt te kunnen werken bij 360° van de machine
Elke profielblok met diamantvorm heeft 6 zijden en 12 verschillende gripranden. Dit blok bevindt zich dus, ongeacht de richting die de machine volgt, altijd in een goede positie om efficiënt te kunnen werken. De stabiliteit is permanent en uniform en wordt gegarandeerd bij 360°.

3. Extra comfort bij het werk
De verbetering van het werkcomfort is te danken aan de stijfheid van het profiel en de reductie van trillingen bij het rijden.
Bij elke omwenteling van het wiel maken 24 rubber nokken aan weerszijde van de machine alsmede 48 blokken in het midden (dus 96 nokken in totaal) telkens na elkaar, contact met de ondergrond. Daardoor vermindert het aantal nokken dat gelijktijdig in contact met de grond komt en wordt "roffelen" vermeden. Dat reduceert, met name bij hogere snelheden, de vibraties en het geluid.

4. Grotere weerstand van de zijwanden tegen beschadiging
De BIBLOAD beschikt over een beschermingsgordel, om afschuring van de zijwanden tegen te gaan. De velgrandbescherming voorkomt beschadiging van de velgranden bij het rijden op een agressieve ondergrond en zorgt dat stenen zich niet kunnen nestelen tussen de velg en de hiel van de band.

5. Een langere levensduur
Het percentage rubber op de grond bedraagt 44% t.o.v. 29% bij de XMCL. Hierdoor wordt het motorkoppel over een groter oppervlakte verdeeld en slijt de band minder snel.

BIBLOAD banden zijn verkrijgbaar in 10 afmetingen, in velgdiameter 18" tot en met 28" en van 340mm tot en met 540mm breed.

www.landbouw.michelin.nl

MICHELIN BIBLOAD Hard Surface Dé Compact Line band voor harde ondergrondMICHELIN BIBLOAD Hard Surface Dé Compact Line band voor harde ondergrond

loopvlakprofiel heeft rubber blokken met een uniek ontwerp in de vorm van een diamantloopvlakprofiel heeft rubber blokken met een uniek ontwerp in de vorm van een diamant