Communicatie software Groen, Grond en Infra

Holgo versterkt machinepark met nieuwe compacte W 50 Ri freesmachines

Publicatiedatum: 21-06-2016 13:30

Holgo, gespecialiseerd in frees- en borstelwerken heeft geïnvesteerd in de nieuwste type freesmachines van het merk Wirtgen, namelijk de W50 Ri. Er werden 2 machines van dit type aangeschaft. De machines zijn niet alleen speciaal uitgerust met een borstel, ook andere opties werden gekozen om nauwkeurig werk en kwaliteit te leveren aan de klant en om comfort te bieden aan de machinist..De bestuurderspositie is ergonomisch, waardoor de machinist beter zicht heeft op het freeswerk, links en rechts. Holgo is ook uitgerust met een fijnfreestrommel voor het demarkeren en het verbeteren van oppervlaktekenmerken.

Holgo zal de freesmachines voornamelijk inzetten bij de afwerking van verschillende freeswerken doorheen België en Nederland. Door haar kleine draaicirkel is de W50 Ri uiterst wendbaar en geschikt voor kleine ruimtes, het frezen rondom putten, het recht zetten van koppen, sleuven frezen etc.

Wirtgen W 50 Ri machines voor HolgoWirtgen W 50 Ri machines voor Holgo

De W50 Ri compacte freesmachine bevat het 'Level Pro Plus'-nivelleringssysteem, waarmee nauwkeurig kan gefreesd worden. De machine freest een halve meter breed en tot maximaal 210 mm diep. De freesdiepte wordt voordien ingesteld, de sensoren van het nivelleringssysteem zorgen voor een perfect gelijkblijvende freesdiepte. Verplaatsingssnelheden tot 12 km/u zijn mogelijk. De hydraulisch bediende en opvouwbare transportband heeft een maximale lengte van 5.60 meter, breedte van 350 mm en zwenkhoek tot 30 °.

Holgo is actief in de wegenbouw en is gespecialiseerd in het uitvoeren van freeswerken en borstelwerken. Holgo is bedrijvig als onderhoudsaannemer over gans België en zelfs tot over de Belgische grenzen (Nederland, Luxemburg, Frankrijk). Hiervoor is de firma uitgerust met de nieuwste machines, in uiteenlopende afmetingen van 35 cm tot 2m20. Hiermee kunnen zij alle mogelijke opdrachten aan van klein tot groot met een hoge productiviteit. Het bedrijf staat zelf in voor het eigen vervoer van de machines naar de werf en zij beschikken over de nodige waterwagens om de machines met water te voorzien. In België is Holgo de enige speler op de markt met 2 W250 machines. Dit zijn de grootste en zwaarste machines van Wirtgen, waarmee een toprendement kan gehaald worden op bijvoorbeeld autosnelwegen.

(bron Holgo / Wirtgen)

www.wegenbouw.be/bedrijven/536784/materieel-item/89232767/holgo-n-v/wirtgen-w-50-ri
www.holgo.be
https://www.youtube.com/watch?v=r5qOkrLd71g

een borstel voor vrijhouden van te frezen oppervlak zodat de machinist nauwkeuriger kan aftasteneen borstel voor vrijhouden van te frezen oppervlak zodat de machinist nauwkeuriger kan aftasten