Communicatie software Groen, Grond en Infra

Duo Terex Ecotec TTS620’s trommelzeef voor Tuytel Oud-Alblas

Publicatiedatum: 26-07-2016 13:00

Op zowel de TKD in Almere als op de IFAT in München waren Terex TTS trommelzeven te zien met zowel de belettering van Van der Spek Vianen als A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf erop.

Terex Ecotec TTS620’sTerex Ecotec TTS620’s

Gelijk na de bekendmaking van de samenwerking tussen Van der Spek Vianen en Terex Ecotec heeft en A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf bij Van der Spek twee nieuwe Terex TTS620 trommelzeven gekocht. Aangezien dit zeer kort gebeurde voor de TKD en IFAT is er door alle drie de partijen, Tuytel, Van der Spek en Terex besloten om de rupsmachine op de TKD en de mobiele machine op de IFAT te voorzien van de bekende namen. Direct na de beurzen zijn de machines via de werkplaatsen van Van der Spek geleverd aan A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf. Arnold Tuytel van A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf heeft er voor gekozen om zowel een wiel- als rupsmobiele machine toe te voegen hun al zeer brede verhuurpark van recyclingmachines. Afhankelijk van het werk kan nu gekozen worden om de machine wiel- of rupsmobiel in te huren. Terex heeft de nieuwe TTS620 geheel nieuw ontworpen waarbij vanuit de markt alle gewenste voordelen zijn meegenomen in het design. Het hart van de machine is een 5.500mm lange trommel met een diameter van 2.000mm, deze trommel is qua maat- en uitvoering gelijk aan de Doppstadt SM620 zodat trommels van deze machine eenvoudig geplaatst kunnen worden zonder enkele aanpassing aan de machine of trommel. De trommel is van beide zijden zeer goed toegankelijk doordat de zijkanten geheel kunnen worden weg geklapt. Door deze goede toegang is het wisselen van een trommel dan ook zeer eenvoudig uit te voeren. Op de trommel is een borstel gemonteerd met een diameter van 700mm, hij is hydraulisch verstelbaar.

De bunker welke een inhoud heeft van 5.5M3 en een lengte van 4.000mm kan zeer goed beladen worden met zowel een laadschop, graaf- of overslagmachine. De band van 1.200mm breed kan zowel handmatig- als automatische worden aangestuurd waarbij de trommelbelasting zorgt voor de aansturing van de bandsnelheid. Alle transportbanden zijn modulair ontworpen zodat als benodigd deze zeer eenvoudig toegankelijk zijn voor onderhoud en reparatie. De verzamelband onder de trommel is 1.400mm breed zodat de afgezeefde fractie zeer snel- en met grote capaciteiten kan worden afgevoerd. De zijafvoerband heeft een breedte van 1.000mm en kan tot een afwerphoogte van 3.200mm afwerpen zodat een groet voorraad kan worden opgebouwd. De overmaat wordt via een 1.200mm brede afvoerband afgevoerd die tot een hoogte van 3.430mm kan opwerken. Voor de aandrijving is een Perkins 4.4 constant speedmotor gemonteerd welke met zijn toerental van 1.800 r.p.m. niet alleen zorgt voor een laag brandstofverbruik, hij is ook uitzonderlijk stil. Uiteraard is voor het werken in stoffige omstandigheden de machine standaard voorzien van een omkeervan. De motorunit kan voor onderhoudswerkzaamheden naar de zijkant hydraulisch worden uitgeklapt zodat dit snel en eenvoudig kan worden uitgevoerd. De wielmobiele machine heeft een bedrijfsgewicht van ca. 18 ton en is natuurlijk voorzien van een Nederlands kenteken zodat hij eenvoudig getransporteerd kan worden. De rupsmobiele machine is voorzien van 3.300mm lange rupsen waarmee hij een gewicht heeft van ca. 22 ton. De machine kan compleet 300mm hydraulische in hoogte worden versteld zodat hij ook in moeilijk begaanbaar terrein zonder problemen kan worden opgesteld.

A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf B.V. is een jong en dynamisch bedrijf dat zich bezig houd met de verhuur van kranen, grondverzet en recyclingmachines. Oprichter Arnold Tuytel is gestart met het verhuren van kranen. Door de jaren heen is het bedrijf uitgegroeid tot een professioneel bedrijf dat dag en nacht bereikbaar is en u kunt adviseren waar dat nodig is. Sinds de laatste jaren zijn ze ook actief in het verhuren van recycling machines en het handelen in biomassa. Met een dertig tal gemotiveerde werknemers staan ze dag in dag uit klaar om van iedere opdracht een succes te maken. Ook de veiligheid staat hoog bij ze in het vaandel. Het personeel is in bezit van VCA* en de machines worden jaarlijks gekeurd door deskundige instanties.

www.trommelzeef-huren.nl

Duo Terex Ecotec TTS620’s trommelzeef voor Tuytel Oud-AlblasDuo Terex Ecotec TTS620’s trommelzeef voor Tuytel Oud-Alblas

Duo Terex Ecotec TTS620’s trommelzeven voor A. Tuytel Loon- en verhuurbedrijf B.V.Duo Terex Ecotec TTS620’s trommelzeven voor A. Tuytel Loon- en verhuurbedrijf B.V.