Communicatie software Groen, Grond en Infra

Het Nieuwe Draaien bij Van Munster Heesch

Publicatiedatum: 09-08-2016 09:30

Ahlmann Nederland is sinds 24 maart jl. officieel erkend "Trainbedrijf Het Nieuwe Draaien". Van Munster Recyclers uit Heesch is het eerste bedrijf dat sinds 24 maart deze training van Ahlmann Nederland heeft afgenomen. Een erkenning die bovendien kwalificeert voor de CO2-prestatieladder, wat geheel past binnen het MVO-beleid van Van Munster Recyclers.

Het Nieuwe DraaienHet Nieuwe Draaien

Om ook de verschillende machines in het logistieke proces zo efficiënt mogelijk in te kunnen zetten besloot Van Munster alle productiemedewerkers een bedieningstraining te laten volgen. Voor Van Munster is het vanzelfsprekend dat de medewerkers optimaal worden opgeleid en getraind. Het optimaliseert de prestaties en maakt ze flexibeler. In verschillende groepen kwamen negen medewerkers naar Ammerzoden voor een training op een Ahlmann en Mecalac. Ahlmann Nederland en haar trainers Peter en Dennis de Rouw zijn gecertificeerd voor Het Nieuwe Draaien.

Het Nieuwe Draaien is een efficiënte werkstijl op grondverzetmachines. Door slimmer om te gaan met een machine, kan een machinist 5 tot 10 procent besparen op het brandstofverbruik. En het zijn vooral deze kosten die een groot deel uitmaken van de totale exploitatiekosten. Het Nieuwe Draaien werkt comfortabeler. Machinisten die energie- en machinebewust werken, haasten zich minder en komen toch tot een uitstekende – soms zelfs betere – productiviteit. De werkhouding geeft minder vermoeidheid en minder kans op fouten – en schades – dan een werkmethodiek gericht op snelheid. Minder brandstofverbruik door Het Nieuwe Draaien heeft als positief gevolg reductie van CO2. Bedrijven willen met de CO2-Prestatieladder laten zien dat zij hun CO2-uitstoot in kaart brengen en verminderen. Een gecertificeerde opleiding Het Nieuwe Draaien draagt hier aan bij. Gert-Jan Giesing - bedrijfsleider bij Van Munster Recyclers - zegt: "We leven niet in een tijdperk van veranderingen, maar in een verandering van een tijdperk."

Door de machinisten deze training te laten volgen wordt nog meer betekenis aan een duurzame toekomst gegeven en het milieubewustzijn in de organisatie gestimuleerd. Deze training past perfect in de visie van het bedrijf in het kader van MVO en duurzaamheid, waarbij brandstofbesparing ook een belangrijk doel is. Onder het toeziend oog van alle deelnemers kreeg bedrijfsleider Gert-Jan Giesing - symbolisch - uit handen van de heer Albert Lusseveld, projectmanager HND van de BMWT, het certificaat Het Nieuwe Draaien uitgereikt.

www.ahlmann.nl

Het Nieuwe Draaien bij Van Munster Recyclers HeeschHet Nieuwe Draaien bij Van Munster Recyclers Heesch

Cursisten ontvangen HND-certificaatCursisten ontvangen HND-certificaat