Atlas 150W Big-Foot voor Nieuwenhuizen Sprang-Capelle

Gepubliceerd op 08-09-2016 09:05

Loonbedrijf Nieuwenhuizen uit Sprang-Capelle heeft sinds enige tijd een Atlas 150W ‘Big-Foot’ mobiele graafmachine met extra grote banden 710/45-26,5 in gebruik. Na een aantal weken gedraaid te hebben met de ‘Big-Foot’ zijn we teruggegaan voor een mooie reportage en om naar de ervaringen van machinist Ed Nieuwenhuizen te vragen.

Atlas 150W Big-FootAtlas 150W Big-Foot

Deze Atlas 150W ‘Big-Foot’ kenmerkt zich o.a. door de zwaardere assen met grotere overbrenging, een 35% slipdifferentieel en een verhoogde en verzwaarde draaikans. De machine beschikt over een speciale onderwagen om pendelen van de vooras niet te beperken. De ‘Big-Foot’ banden (710/45-26,5) zorgen mede voor de laagste bodemdruk in zijn klasse en de Atlas pakt overdwars de grootste lasten in zijn klasse. Ed Nieuwenhuizen zegt over zijn Atlas 150W ‘Big-Foot’ het volgende; “Ik ben zeer tevreden over de Big-Foot. De grote banden in combinatie met de driedelige giek en het uitstekende zicht vanuit de cabine zijn de grootste pluspunten. De grote banden zorgen voor super stabiliteit en maken weinig sporen.”

www.entreeding.com/bedrijf/gegevens/248717/e-nieuwenhuizen/sprang-capelle
Atlas 150 W mobiele graafmachine voor E. Nieuwenhuizen Sprang-CapelleAtlas 150 W mobiele graafmachine voor E. Nieuwenhuizen Sprang-Capelle

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!