Communicatie software Groen, Grond en Infra

Volvo FH 460 pk 6x2 voor Bruurs Moergestel

Publicatiedatum: 26-09-2016 09:00

Loon- en Transportbedrijf Bruurs VOF uit Moergestel heeft het wagenpark uitgebreid met een Volvo FH 460 pk 6x2 gestuurde voorloopastrekker voorzien van diverse opties. Het betreft de allereerste Volvo truck voor het bedrijf.

Volvo FH460Volvo FH460

Loon- en Transportbedrijf Bruurs VOF is, zoals de naam al doet vermoeden werkzaam in loonwerk, maar houdt zich daarnaast ook veelal bezig met kippertransport waarbij onder andere zand, grond en grind, maar ook grof puin en asfalt worden vervoerd. Om de werkzaamheden zo optimaal mogelijk te laten verlopen is ervoor gekozen de truck uit te rusten met de I-Shift Construction automatische versnellingsbak met software voor off-road gebruik. Deze software bevat launch control, waarbij koppeling plaatsvindt bij 1200 toeren per minuut om zo wegrijden op een helling te vergemakkelijken, en tevens de schommelstand wat het wegrijden onder moeilijke omstandigheden eenvoudiger maakt. Eigenaar René Bruurs: ‘Mijn keus voor Volvo komt onder andere voort uit mijn goede ervaring met het product Volvo. Wij hebben reeds Volvo bouwmachines in gebruik, ze zijn robuust, degelijk, doordacht en Zweeds. Perfect voor onze branche’. Naast de nieuwe Volvo FH staat er dan ook nog een nieuwe Volvo in bestelling. Later dit jaar volgt er een Volvo FMX 460 pk 8x4 Tridem vrachtwagen voor Bruurs.

De nieuwe Volvo truck is van alle gemakken voorzien. Naast de benodigde veiligheidssystemen waaronder Forward Collision Warning, noodrem en Lane Keeping Support systeem met departure warning is ervoor gekozen om de FH uit te rusten met een 550 liter dieseltank en hydrauliekset welke zijn geplaatst aan het chassis om ruimteverlies achter de cabine te voorkomen. In verband met de werkzaamheden van het bedrijf is er tevens een Ventox overdrukfiltersysteem gemonteerd om te allen tijde een goede luchtkwaliteit in de cabine te kunnen garanderen. Met de keuze voor een reparatie- en onderhoudscontract bij BAS Tilburg wordt Bruurs volledig ontzorgd en is een optimale inzetbaarheid gewaarborgd.

www.bruursmoergestel.nl

Volvo FH 460 pk 6x2 trekker voor Bruurs MoergestelVolvo FH 460 pk 6x2 trekker voor Bruurs Moergestel

Bruurs Loon- en Transportbedrijf V.O.F.Bruurs Loon- en Transportbedrijf V.O.F.