Communicatie software Groen, Grond en Infra

Introductie Topcon Elite Survey Suite

Publicatiedatum: 11-10-2016 12:40

Met de Intergeo in Hamburg in het vooruitzicht, kondigt Topcon Positioning Group een nieuwe suite met vier geïntegreerde oplossingen aan – drie hardware producten “gefuseerd” door één softwareoplossing. Deze suite is speciaal ontworpen om professionals een krachtig en complete landmeetoplossing te kunnen bieden.

Elite Survey SuiteElite Survey Suite

De Topcon Elite Survey Suite bestaat uit de nieuwe GT-serie robotic total station, de HiPer HR hybride GNSS-ontvanger, het veldboek FC-5000 en het MAGNET® 4.0-softwarepakket. "De individuele producten van de Elite Survey Suite zijn geheel opnieuw ontworpen zodat ze naadloos via één software-oplossing kunnen samenwerken", zegt Jason Hallett, vice-president productmanagement bij Topcon. De Topcon Ultrasonic Direct Drive-motoren van de nieuwe GT-serie total stations hebben een rotatiesnelheid van maximaal 180° per seconde. “Het is de snelste robotic op de markt. De geavanceerde UltraTrac Technology-motor verhoogt op efficiënte wijze het vermogen voor prismatracering”, zegt Hallett. “Het total station is 30% kleiner en 30% lichter maar biedt nog steeds het hoogste niveau van nauwkeurigheid en prestaties. Snel, klein en licht, dat was ons doel in de ontwikkeling van de nieuwe GT-serie”.

“De nieuwe HiPer HR is gebaseerd op de HiPer-serie ontvangers en is ’s werelds kleinste en lichtste GNSS-ontvanger”, aldus Hallett. “Hij is geschikt voor het traceren van alle constellaties, satellieten en signalen. De nieuwe GNSS-technologie die is geïntegreerd in de HiPer HR is de TILT-functionaliteit (Topcon Integrated Leveling Technology) .  De ontvanger hoeft niet in een exacte verticale opstelling te staan, de TILT-functionaliteit zorgt ervoor dat de meting correct wordt uitgevoerd. Dit stelt gebruikers in staat om snel en vol vertrouwen veldmetingen uit te voeren, zelfs in lastige situaties”, aldus Hallett. De ontvanger wordt geleverd met vijf communicatie mogelijkheden en beschikt over een IP67-bescherming tegen water. 

“De derde hardware oplossing in de suite is het veldboek FC-5000 met twee ingebouwde camera’s en een 7-inch display dat goed leesbaar is bij zonlicht. Dit geavanceerde apparaat biedt gebruikers het verwerkingsvermogen en de draadloze connectiviteitsopties voor de moderne werkplaats – compleet met een touchscreen dat zelfs in de meest uitdagende omgevingen gemakkelijk in het gebruik is”, zegt hij. “De MAGNET-software is de verbindende schakel”, aldus Hallett.  “MAGNET 4.0 levert softwareondersteuning voor de hardware via MAGNET Field, MAGNET Office en een belangrijke update voor de onlinedienst MAGNET Enterprise die integratie met de op de bouw gerichte Sitelink3D-dienst (communicatie tussen mens en machines op project)van Topcon biedt. MAGNET 4.0 biedt tevens een nieuw niveau van directe communicatie met andere systemen, zoals het samenwerkings- en contentbeheersysteem ProjectWise van Bentley. Daarnaast blijven wij ook naadloze integratiemogelijkheden met Autodesk-softwareproducten bieden, hetgeen MAGNET tot een compatibiliteitsbron voor verschillende systemen maakt”, aldus Hallett.

topconpositioning.nl

Introductie Topcon Elite Survey SuiteIntroductie Topcon Elite Survey Suite