Communicatie software Groen, Grond en Infra

Netwerkmeeting Zuid-Limburg: Besparen in uw eigen netwerk

Publicatiedatum: 24-10-2016 15:14

20 oktober jl. organiseerde Entreeding een bijeenkomst in het Ronald McDonald Kindervallei te Valkenburg aan de Geul. We spraken met 25 grondverzetbedrijven uit Midden- en Zuid-Limburg over de oorzaken en de gevolgen van de toenemende communicatie. Hierbij werden diverse vragen gesteld om verder inzicht te krijgen in de communicatie tussen deze bedrijven onderling.

Martijn en Lars Martijn en Lars

Tijdens de netwerk sessie kwam naar voren dat er gemiddeld 5 communicatiehandelingen nodig zijn om één eenheid in te plannen. Dit zijn 4 handelingen te veel.
Een belletje is weliswaar zo gemaakt, maar een gemiddeld gesprek duurt al gauw 3 minuten. En met een gemiddeld tarief van 30 euro per uur kosten deze extra handelingen 4 x 1,50 euro = 6,00 euro aan tijd zonder dat het iets oplevert. Wanneer we er op deze manier naar kijken zijn die snel gemaakte belletjes niet zo onschuldig als ze lijken.

Ook communiceert men steeds meer met elkaar en maken hierbij ook nog eens gebruik van verschillende media (telefoon, mail, sms, What's-app, etc.)
We zien in de branche dat het aantal communicatie handelingen jaarlijks harder groeit dan de omzet. Met andere woorden; men moet meer communiceren om dezelfde omzet binnen te halen. Communiceren doen ze met elkaar, dus als ze efficiënter willen communiceren dan moet men dit samen met het netwerk doen. Vandaar dat er gekozen is om met een groot gedeelte van het netwerk samen te zitten en e.e.a. te bespreken.

Het merendeel van de communicatie gaat over beschikbaarheid van personeel en materieel. De één belt zijn netwerk met de mededeling dat hij beschikbaar is terwijl de ander belt omdat hij iets tekort komt. Omdat men van te voren niet weet weten wie wat over/nodig heeft werken we de standaard bel lijst af in de hoop op een match. In de praktijk is het antwoord vaker nee dan ja. En daarbij is de verkregen informatie een moment opname. Iemand kan nu een kraan over hebben, maar een uur later niet meer. Om het inzicht actueel te houden moet men dus constant bellen met elkaar.

Maar hoe krijgt we dan een realtime inzicht in wat het netwerk nodig of over heeft?
De software van Entreeding maakt het mogelijk het individuele tekort/overschot inzichtelijk te maken voor het (eigen) netwerk. Bellen, en gebeld worden, met vragen omtrent beschikbaarheid is niet langer nodig. U kunt zien wat iemand over of nodig heeft. U belt enkel met elkaar om de in- of verhuur te regelen.

Hoeveel telefoontjes/euro's kan uw netwerk besparen?
Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of vraag vrijblijvend een demo aan.

www.entreeding.com

Grote opkomst tijdens Netwerkmeeting Zuid-LimburgGrote opkomst tijdens Netwerkmeeting Zuid-Limburg