Communicatie software Groen, Grond en Infra

6 Hitachi graafmachines voor Konijn Wijdewormer

Publicatiedatum: 12-12-2016 09:30

Bij Loon- & Verhuurbedrijf Niek Konijn B.V. uit Wijdewormer zijn kort geleden weer 6 nieuwe Hitachi machines in gebruik genomen. De geleverde graafmachines zijn 5x een mobiele ZX140W-5 en een ZX250LC-6 rupsgraafmachine met een verlengde graafarm en zijn ter vervanging van en uitbreiding van de verhuurvloot.

Hitachi ZX140W-5 Hitachi ZX140W-5

De Hitachi ZX250LC-6 is uitgerust met een nieuw type motor, de 4-cilinder watergekoelde turbodieselmotor van Isuzu, type AQ-4HK1X(Tier 4 final), welke bij 2000 toeren een vermogen levert van 140 KW en ook aanzienlijk zuiniger is als z’n voorgangers. Deze motor bevat een Diesel Oxidatie –katalysator (DOC), een ereummengleiding, een SCR-systeem en een geluiddemper. Deze geavanceerde technologie helpt uitstoot te verminderen en het geluidsniveau te beperken. De standaard graafarm is door de Fa. Pladdet verbouwd en aangepast zodat de machine nu een bereik heeft van 12 meter. Ook is als extra noviteit is het allernieuwste 3D GPS systeem van Trimble opgebouwd. Verder is de machine uitgerust met een centrale vetsmering van Groeneveld, rondom treeplanken inclusief reling, 2500 kg. extra ballast, een overdruk systeem en een hydraulische snelwissel van Eurosteel en een bijpassende bak.

De ZX140W-5 machines met 3-delige arm zijn allen uitgerust met een SMP draai-kantelstuk. Verder de ondertussen vertrouwde 4-cilinder watergekoelde Isuzu dieselmotor, type AM-4JJ1X (stage IIIB) die bij 2200 toeren een vermogen levert van 90.2 KW/121 PK. Heel belangrijk bij verhuur van machines tegenwoordig is de complete uitrusting van de machines. De geleverde Hitachi’s zijn dan ook voorzien van alle hydraulische functies om met allerlei uiteenlopende hulpstukken te kunnen werken. Voorts zijn de mobiele machines uitgerust met alle extra’s die gevraagd worden heden ten dagen, het allernieuwste 3D GPS systeem van Trimble is opgebouwd. Voorts een compleet overdruksysteem, enkelluchtbanden, 650 x 50 x 22.5, van Trelleborg, rondom stalen spatborden en op de vooras meesturend, lastcompensatie op de hefcilinders, het ballastblok verder verzwaard met loodkorrels voor een betere balans en alle beveiligingen die vereist zijn om aan alle strenge eisen te voldoen.

Kortom een investering om trots op te zijn en waarmee bij de klanten voorlopig weer veilig, verantwoord en plezierig gewerkt kan worden.

www.niekkonijn.nl
www.konijn.com

Hitachi ZX250LC-6 rupsgraafmachine voor Niek KonijnHitachi ZX250LC-6 rupsgraafmachine voor Niek Konijn