Communicatie software Groen, Grond en Infra

Mecalac 8MCR en Ahlmann Zwenklader AZ 150f voor Kooiker Staphorst

Publicatiedatum: 19-01-2017 11:25

Onlangs werd op dezelfde dag - onafhankelijk van elkaar - een machine afgeleverd bij Kooiker Infra bv en K.H. Kooiker Grond- en Sloopwerken. Dat beide bedrijven zijn gevestigd in Staphorst is toeval, maar hoeveel toeval kun je hebben als de directeuren neven van elkaar zijn en bovendien alle twee Roelof heten? In januari werd de door K.H. Kooiker Grond- en Sloopwerken bestelde Mecalac Rupsgraafmachine 8MCR (1) afgeleverd en kreeg ook Kooiker Infra (2) haar bestelde Ahlmann Zwenklader AZ 150f.

Mecalac 8MCRMecalac 8MCR

In 1971 heeft Klaas Harm Kooiker het bedrijf K.H. Kooiker Grond- en Sloopwerken opgericht. Inmiddels is de leiding van het bedrijf in handen van zijn zoon Roelof. Wat ooit begon als een eenmansbedrijf met slechts een tractor en een melkwagen is door de jaren heen gegroeid tot een onderneming met divers modern materieel. Het opbouwen van iets nieuws gaat vaak gepaard met het afbreken van iets ouds. K.H. Kooiker Grond- en Sloopwerken uit Staphorst is een ervaren partij voor het slopen van panden, het openbreken van straten en bouwrijp maken van terreinen. Het bedrijf legt al 45 jaar de basis van diverse bouw-, grond, weg- en waterbouwprojecten.

De werkzaamheden zijn globaal in vier verschillende activiteiten te verdelen: Grondwerk: O.a. het bouwrijp maken van percelen, grond uitgraven voor de aanleg van riolering of het egaliseren van terreinen voor het leggen van bestrating. Asbestverwijdering: Asbestvezels die niet aan materiaal gebonden zijn kunnen loskomen en gezondheidsrisico’s veroorzaken en dienen vakkundig verwijderd te worden. K.H. Kooiker Grond- en Sloopwerken verzorgt asbestverwijdering in samenwerking met zusterbedrijf Kooiker Milieu BV. Transport: Het bedrijf verzorgt voornamelijk machine- en containertransport. Hiervoor beschikt het bedrijf over enkele containerauto’s 8x4 en 8x6 waarvan een met autolaadkraan en knijper. Ook kunnen containers van 10 tot 40 m³ op locatie geplaatst worden. Sloopwerk: O.a. renovatiesloopwerk en het slopen van huizen, schuren, scholen en andere bouwwerken. Uiteraard worden deze werkzaamheden volgens alle veiligheidsregels en onder leiding van vakkundig personeel uitgevoerd. De machines die u kunt huren variëren van minigravers, mobiele- en rupskranen (van 1.000 kg tot 25 ton), shovels, vrachtauto's en tractoren. Deze bouwmachines worden verhuurd, inclusief bediening door ervaren personeel, aan particulieren, bedrijven en instellingen. De graafmachine en shovels kunnen uitgerust worden met verschillende uitrustingsstukken zoals; diverse bakken, sloop-/sorteergrijper, stenenklem, palletvorken, zeefbak, GPS, etc.

K.H. Kooiker werkt veel voor aannemers in de bouw. Daar komt een rupsgraafmachine goed van pas en is de Mecalac 8MCR een mooie opvulling tussen de mini- en mobiele kraan. De door verkoopadviseur Fred Franken verzorgde demonstratie, waarbij circa 20 cm zand tussen heipalen afgegraven diende te worden verliep ‘uit de kunst. De klus was veel eerder geklaard dan verwacht en bovendien is de machine mooi compact. Deze moest het toch maar worden.’ vertelt Roelof Kooiker. De nieuwe 7,2 ton zware Mecalac 8MCR heeft een motorvermogen van 75 pk, is uitgevoerd met sloop-/sorteerfunctie, korffunctie en een Leica GPS-systeem. Tevens werden een flink aantal uitrustingsstukken aangeschaft: puinbak, palletvorken, bananenbak, dieplepel puinbak, slotenbak en een hijsplaat. Kersverse machinist Arnoud Boessenkool kon de nieuwe machine meteen even aan de tand voelen op het bedrijfsterrein in Staphorst.

www.khkooiker.nl

Mecalac 8MCR en Ahlmann Zwenklader AZ 150f voor Kooiker en Kooiker StaphorstMecalac 8MCR en Ahlmann Zwenklader AZ 150f voor Kooiker en Kooiker Staphorst

Mecalac graafmachine 8MCRMecalac graafmachine 8MCR