Communicatie software Groen, Grond en Infra

2 Doosan DX180LC-5 rupsgraafmachines voor Basten Horssen

Publicatiedatum: 27-01-2017 10:10

2 nieuwe Doosan DX180LC-5 rupskranen voor firma Basten uit Horssen geleverd door Staad Veghel. De Doosan DX180LC-5 is voorzien van een van de ruimste cabines in de markt, met een laag geluids- en trillingsniveau en een uitstekend zicht rondom. Volledig instelbare verwarmde stoel met luchtvering, standaard airconditioning met klimaatregeling.

Doosan DX180 LC-5Doosan DX180 LC-5

De Perkins motoren voldoen aan Stage IV en zijn bijzonder sterk, met een hoog koppel bij een laag toerental en maken geen gebruik van roetfilters en het daarbij behorende regeneratiesysteem, wat een lager brandstofverbruik oplevert.

We treffen beide nieuwe machines aan bij archeologische werkzaamheden in de omgeving van Tiel. Machinist Koen verteld met gepaste trots over zijn nieuwe Doosan DX180LC-5. "Deze machine draait geweldig, ik ben enorm tevreden. De kracht die we nodig hebben in de stevige kleigrond hier, in combinatie met precisie, is enorm belangrijk bij deze specifieke werkzaamheden. De machine moet gewoon enorm vlak kunnen nivelleren, soms centimeter voor centimeter. We zijn hier een Romeinse nederzetting op aan het graven, als ik geen controle over de machine kan hebben gaat dat ten koste van het op te sporen materiaal, dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn. We moeten hier zorgvuldig en nauwkeurig werken maar dat is met deze Doosan iedere dag opnieuw een genot. Ik ben er enorm blij mee." Otto Basten, samen met zijn vrouw eigenaar van firma Basten spreken we op het bedrijf in Horssen. "Ik ben best merken trouw, ik vind het makkelijk om zoveel mogelijk met dezelfde machineleveranciers te werken. Op deze manier is het makkelijker om kennis in de werkplaats op peil te houden, voorraad van onderhoudsartikelen etc etc. Voor machines vanaf 5 ton is Doosan sinds enige jaren ons merk, dat bevalt echt prima. Het bedrijf Staad heeft ons op de juiste manier met raad en daad bijgestaan op momenten waarop dat voor ons gewenst was. Dat geeft vertrouwen, dat is wat we zoeken in een toeleverancier, op deze manier kunnen we nog lang samen zaken doen!"

Basten uit Horssen is actief in grond-, straat- & rioleringswerken het verlenen van medewerking aan archeologische opgravingen is een van de specialistische werkzaamheden van Firma Basten. Ook voor particulieren verrichten zij alle voorkomende graafwerkzaamheden. Bijvoorbeeld een tuintje spitten, bouwputten uitgraven, etc.

www.firmabasten-horssen.nl
www.staad-groep.nl

2 Doosan DX180LC-5 rupsgraafmachines voor Basten Horssen2 Doosan DX180LC-5 rupsgraafmachines voor Basten Horssen

Doosan rupskraanDoosan rupskraan