Communicatie software Groen, Grond en Infra

DYKA neemt de rechten op V-FLOW infiltratiesysteem over van Wegenbouw van de Kreeke

Publicatiedatum: 22-02-2017 18:30

DYKA, producent en leverancier van kunststof leidingsystemen en meer, neemt het verticale infiltratiesysteem V-flow over van wegenbouw van de Kreeke. DYKA, onderdeel van de Tessenderlo Group PPS, heeft immers meer mogelijkheden om deze oplossing internationaal te vermarkten.

Directeur Bas van de Kreeke: "V-flow is bedacht door het van de Kreeke team. Samen met DYKA en Nyloplast hebben we ons idee vorm gegeven in een functioneel product. Inmiddels hebben we 750 V-flows geplaatst en is het product helemaal klaar om door te breken in de rest van Europa."

Hans Verhoeven, Marketing & Business Development Manager bij Tessenderlo Group, ziet grote voordelen in de overname van V-flow: "Het V-flow infiltratiesysteem pas perfect in ons Duborain assortiment voor regenwaterbeheer. Bovendien heeft DYKA een groot distributienetwerk. In Benelux alleen al beschikken we over 2 productiesites en 27 filialen. van de Kreeke blijft uiteraard een belangrijke partner voor de plaatsing van V-flow".

V-flow is een verticale infiltratieoplossing die drie functies combineert: regenwater inzamelen, bergen en infiltreren. De V-flow kan toegepast worden als zelfstandige oplossing of geïntegreerd worden in een bestaand afwateringssysteem. Het systeem biedt een antwoord op lokale wateroverlast en het beheer van regenwater: het regenwater wordt afgekoppeld van de riolering en lokaal geïnfiltreerd. Het grote voordeel van V-flow is minder hinder bij installatie. Straten hoeven niet opengebroken en afgesloten te worden. Het systeem laat zich snel en eenvoudig plaatsen.

Bas van de Kreeke: "Onze organisatie is gericht op de Vlaamse en Nederlands Limburgse markt. V-flow heeft alle potentie om internationaal door te breken. Daarom hebben we een overeenkomst gesloten met DYKA, die een internationaal team heeft met de kennis en know-how om V-flow alle groeikansen te geven."

Over DYKA DYKA is een toonaangevende producent en leverancier van leidingsystemen in de Benelux en onderdeel van de Tessenderlo Group. Onze leidingen worden toegepast in de Woning- en Utiliteitsbouw en in de Grond-, Weg en Waterbouw. DYKA heeft twee moderne productielocaties in Overpelt (BE) en Steenwijk (NL) en 28 filialen. DYKA werkt hard aan het verlagen van EPC's, recyclen van materialen en het reduceren van de CO2-uitstoot. In 2015 heeft DYKA in België het ISO 14001 certificaat voor milieumanagementsystemen ontvangen.

Over van de Kreeke

Van de Kreeke Beheer met vestigingen in Beringen (B) en Nuth (NL) is een vertrouwde naam in de bouwwereld in België en Nederland. De activiteiten situeren zich in de wegenbouw, utiliteits- en betonbouw, woningbouw, leidingtechniek, betontechniek en onderhoud en renovatie van gebouwen. Van de Kreeke is uitgegroeid tot een kwaliteitsgericht en flexibel bouwbedrijf dat alle bouwfacetten tot in de puntjes beheert. Van de Kreeke heeft 200 medewerkers en zet 50 miljoen euro om, ongeveer gelijk verdeeld over België en Nederland.

www.dyka.be/binaries/Folder-V-flow-Infiltratiepalen-20161213-BENL_tcm101-32394.pdf
www.dyka.be
www.vandekreeke.be