Communicatie software Groen, Grond en Infra

Unieke vrachtwagen voor Boer B.V. Meerkerk

Publicatiedatum: 05-08-2004 11:32
J.A. Boer B.V. (kraanverhuur en heiwerken) uit Meerkerk heeft recent een wel heel bijzondere vrachtwagen – een MAN TG-A - in gebruik genomen.

Het Meerkerkse bedrijf kwam een jaar geleden tot de conclusie behoefte te hebben aan een vrachtwagen met een zo groot mogelijk laadvermogen, een zo laag mogelijk eigen gewicht en een minimale hoogte van de laadbak.

Met deze informatie is MAN-dealer ROSIERVANDENBOSCH aan de slag gegaan, en met succes.

Omdat de wens van Boer B.V. zich niet liet vertalen in een standaard voertuig moesten allerlei andere combinatiemogelijkheden worden bekeken. Zo ontstond het idee een 8x4 bouwchassis uit te breiden met een 5e as. Een duidelijke eis van Boer B.V. was vervolgens een heffende en gestuurde 10 tons sleepas.

Technisch werd alles kritisch beoordeeld en in nauw overleg bleek uiteindelijk volledig aan de gestelde eisen te kunnen worden voldaan.

Boer B.V. beschikt nu over een MAN TG-A 47.463 FFDLC. Anders gezegd: een 5-assige truck met een treingewicht van 47 ton, een eigen gewicht van 19.120 kg, laadbaklengte van 8 meter en een vloerhoogte van 110 cm. Het voertuig is uitgerust met een volautomatische TipMatic versnellingsbak en een ruime Mcabine. De 460 pk sterke Euro 3-motor is ruimschoots op zijn taak berekend

Voor de kraan is gekozen voor een Effer 32 ton/meter. De opbouw is gemaakt van hoogwaardig staal. Dit om het gewicht zoveel mogelijk te beperken zonder aan sterkte in te boeten. Levering plus opbouw van de kraan is uitgevoerd door Carrosseriebedrijf Elcar te Meerkerk.

J.A. Boer B.V. te Meerkerk is gespecialiseerd in het uitvoeren van heiwerken in de meest uitgebreide zin. De andere poot van het bedrijf richt zich op de verhuur van onder meer telescoopkranen.

De nieuwe aanwinst - de MAN TG-A - zal voor het eigen vervoer worden gebruikt zoals van heistellingen en ballast voor telescoopkranen. Het machinepark van Boer B.V. bestaat uit 50 eenheden. Bij de onderneming werken 80 mensen.