Communicatie software Groen, Grond en Infra

Scania voor de bouw

Publicatiedatum: 15-09-2004 16:30
Op de komende IAA in Hannover stelt Scania zijn nieuwe P- en T-serie trucks voor.

De eerder geïntroduceerde R-serie wordt verder aangevuld en de P- en T-serie worden eind september op de beurs voorgesteld. De P-, R- en T-series - 450 basisuitvoeringen met een nóg uitgebreidere keuze uit opties - omvatten trucks voor internationaal vervoer, distributie- en bouwvervoer, van 16 ton GVW tot 150 ton treingewicht. De modellen worden stapsgewijs geïntroduceerd tussen september en

februari 2005.

 

Net zoals bij voertuigen voor lange-afstandsvervoer, stonden ook bij de ontwikkeling van de bouw- en distributievoertuigen de vraag naar een optimale werkomgeving én productiviteit centraal. Het interieur van alle cabine-uitvoeringen is helemaal nieuw en er zijn nieuwe dagcabines toegevoegd aan de P- en de R-serie. Door 280 mm extra lengte houdt deze dagcabine het midden tussen de korte cabine en de slaapcabine. De nieuwe range omvat drie series:

  • P-serie. De frontstuurcabine van de P-serie is laag gemonteerd op het chassis om het in- en uitstappen te vergemakkelijken waardoor deze cabine bij uitstek geschikt is voor de toepassing in de bouw en bij distributiewerk. 
  • R-serie. De frontstuurcabine van de R-serie is hoog gemonteerd op het chassis en heeft een semi-vlakke vloer voor maximale ruimte in de cabine en optimale bewegingsruimte. Deze cabine is bedoeld voor interna­tionaal vervoer en bouwtransport.
  • T-serie. De torpedocabine biedt het­zelfde nieuwe interieur, maar met het voordeel van een compleet vlakke vloer.

 

Lees het hele artikel in BMB 153, september 2004. Een proefnummer aanvragen? Bel +31(0)315  39 55 93

www.bouwmaterieel-benelux.nl