Communicatie software Groen, Grond en Infra

Doosan DX63-3 voor Bodac Schijndel

Publicatiedatum: 19-09-2017 12:08

Staad Veghel heeft onlangs een nieuwe Doosan DX63-3, met een explosie beveiligde cabine, opgeleverd aan Bodac in Schijndel. Deze nieuwe beveiligde Bodac machine verricht graafwerkzaamheden ten behoeve opsporingswerkzaamheden naar niet gesprongen explosieven in het Duitse Nationaal park Waddenmeer.

Doosan DX63-3Doosan DX63-3

De Doosan DX63-3 wordt dagelijks met een landingsvaartuig naar de werklocatie gevaren. Bij laag water gaat de boegdeur open en rijdt de kraan naar de opgegeven locatie. De extra brede tracks voorkomen minimale schade aan de ondergrond van dit beschermd natuurgebied. Een opsporingsteam benaderd punten welke uit een vooronderzoek gedefinieerd zijn, laagsgewijs wordt er gegraven met behulp van tussentijds detectie onderzoek. Ter voorkoming van inkalven van de gegraven put en opkomend grondwater wordt een ring geplaatst om de Senior OCE Deskundige te beschermen bij de uiteindelijke identificatie.

Bodac is een Nederlands en Duits gecertificeerd explosieven opsporings bedrijf die in Nederland maar ook daar buiten explosieven opspoort, benaderd en veiligstelt.

www.staad-groep.nl
www.bodac.nl

Doosan DX 63-3 voor Bodac SchijndelDoosan DX 63-3 voor Bodac Schijndel