Communicatie software Groen, Grond en Infra

Bruins en Kwast investeren

Publicatiedatum: 22-09-2004 16:47
Geert Bruins toont BMB zijn recente investeringen in machines. Twee nieuwe Liebherr A316 Litronic mobiele graafmachines en een L90E wiellader van Volvo.

Alledrie in groene bedrijfskleur en conform de huisstijl belettert. Bruins gaat niet over een nacht ijs bij het investeren in materieel: 'We schaffen niet zomaar materieel aan. Henk Kwast en ik maken in het najaar een investeringsplan en we onderzoeken of we machines niet beter kunnen inhuren.' Hij vertelt dat regelmatig aannemers of loonwerkers en hun materieel worden ingehuurd als er veel werk is of wanneer men aan nieuwe activiteiten begint.

Over materieelbeheer: 'We draaien met een wiellader jaarlijks gemiddeld 2.200 uur. Mobiele graafmachines calculeren we op 1.600 uur. In onze computer hebben we per machine een overzicht van draaiuren, kosten en brandstofverbruik. Daar baseren we onze beslissingen op om een machine in te ruilen. In de regel schrijven we in vijf jaar af maar als blijkt dat een machine weinig problemen geeft, dan draaien we door. De ingeruilde Åkerman had ruim 13.000 uur op de klok staan en was een stuk ouder dan vijf jaar.'

 

Lees het complete artikel in BMB 152, september 2004. Een proefnummer aanvragen? Bel +31(0)315  39 55 93.