Wide Spread Iveco Trakker voor G.J. Crienen

Gepubliceerd op 27-02-2018 10:27

Voor de wendbaarheid op de bouwlocaties en het hoge laadvermogen wilde G.J. Crienen Transport- en Aannemingsbedrijf B.V. een auto met Wide Spread Gestuurde assen. Omdat Fa. Crienen slechte ervaringen had met storingen in een elektrisch gestuurde 3e as, is gekozen voor een IVECO Trakker met mechanisch gestuurde 3e as.

De IVECO wordt standaard af fabriek geleverd met een afstand van de achterassen van 1,40m. De vooras wordt gekeurd op 10,0 ton. De achterassen zijn geplaatst op 1,81m en gekeurd op 11,5 ton. De achterste as blijft mechanisch geveerd en wordt mechanisch gestuurd vanuit het stuurhuis, zodat kwetsbare elektro-hydraulische systemen achterwege blijven.Zo ontstaat een veersysteem dat vrijwel géén onderhoudskosten heeft.

De IVECO Trakker van GJ Crienen is voorzien van een Palfinger Epsilon Q180Z - Kipperkraan gemonteerd met een Bakker grijper model DDV EZ 090. Tevens is de auto voorzien van een 2-zijdige kipper met afdekschotten; deze afdekschotten worden bedient door een hydromotor in het kopschot, zodat er gemakkelijk met een heftruck beladen kan worden. Het eigen gewicht van de auto, kraan en 2-zijdige kipper is 17.700 kg. Op een kenteken met een totaal gewicht van 33 ton blijft er een laadvermogen over van 15.300kg.

www.crienen.nl www.veldhuizen.nl

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!