InfraTech 2019 FUTURE PROOF

Gepubliceerd op 07-03-2018 12:18

Urgentie om te veranderen is groter dan ooit. De economische groei zet door. De druk op infrastructuur neemt toe. De stijgende vraag naar slimmer en goedkoper is de uitdaging van de toekomst. Verandering van tijd! Een nieuwe wereld met nieuwe vragen wat nieuwe vaardigheden vereist. Dat geldt voor de hele branche. Van denken naar doen. Future proof. De nieuwe slogan voor de vakbeurs InfraTech 2019 van 15 tot en met 18 januari in Rotterdam Ahoy.

Actuele trends

InfraTech is hét nationale kennisplatform waar de opdrachtgevers, aannemers, ingenieursbureaus en toeleveranciers laten zien waarom de Nederlandse infrasector al jarenlang tot de wereldtop behoort. De beurs staat in 2019 opnieuw in het teken van actuele trends, die een belangrijke factor zijn binnen de infrasector. De trends die voor InfraTech geformuleerd zijn: Duurzame Leefomgeving, Digitale Infra, Slimme Logistiek en Ketensamenwerking.

 

Future Proof

De huidige maatschappij verandert in een razend tempo en dat geldt ook voor de infrasector: digitalisering, smart mobility, circulaire bedrijfsvoering en netwerksamenwerking. De infrastructuur van de toekomst vraagt om nieuwe manieren van samenwerken. Belangrijk is dat de branche daar tijdig op inspeelt en Future Proof is. InfraTech is het platform voor professionals om te laten zien hoe deze sector inspeelt op nieuwe ontwikkelingen. InfraTech richt zich eveneens op nieuwe, jonge talenten die een belangrijke rol zullen spelen voor Future Proof.

 

Gastheren en Partners

Rijkswaterstaat en Gemeente Rotterdam treden, evenals vorige jaren ook in 2019 op als gastheren van InfraTech. De gastheren zijn samen met de strategische partners Bouwend Nederland, CROW en De Bouwcampus nauw betrokken bij de invulling van het kennisprogramma dat inspeelt op relevante thema’s. Wim Anemaat, directeur Inkoop- en Contractmanagement van Rijkswaterstaat zegt daarover: “Het wegennet future proof maken, dat kunnen we. Maar zijn onze mensen ook future proof? InfraTech is daarom uitdrukkelijk het platform waar iedereen van elkaar kan en moet leren.”

 

Hoogwaardig kennisprogramma

Om alle ontwikkelingen binnen de infrasector onder de aandacht te brengen worden er in samenwerking met de partners tal van initiatieven ontwikkeld. Rijkswaterstaat koppelt opnieuw haar Marktdag aan de beurs; CROW zal ook in 2019 een omvangrijk netwerk- en kennisprogramma organiseren en Bouwend Nederland organiseert de InfraTech Innovatieprijs 2019.

InfraTech 2019 zal, net als in voorgaande jaren, worden gekenmerkt door tal van pleinen en theaters op de beursvloer, gericht op de specifieke doelgroepen binnen de infrasector.

 

Toonaangevend nationaal platform

De economie zit weer in de lift. Ook bij InfraTech is dat duidelijk merkbaar, de belangstelling voor deelname is groot. Tal van ondernemingen hebben zich inmiddels aangemeld, waarmee al ruim 70% van de beschikbare standruimte is gereserveerd. De beursvloer is onderverdeeld in vier thema’s: Infra, Water & Riolering, Openbare Ruimte & Mobiliteit en Infra & Innovatie. De vakbeurs vindt plaats van dinsdag 15 tot en met vrijdag 18 januari 2019 in Rotterdam Ahoy.

www.infratech.nl

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!