Communicatie software Groen, Grond en Infra

Uitbreiding Tobroco-Giant in Oisterwijk

Publicatiedatum: 08-03-2018 12:20

De afgelopen jaren is TOBROCO-GIANT sterk groeiende. Mede door de aanhoudende vraag naar knikladers, verreikers en skidsteers alsmede de nieuwe modellen die toegevoegd worden heeft ertoe geleid dat de vraag groter is dan het aanbod.  De vraag zal in de komende jaren toenemen en daardoor gaat Tobroco-Giant de huidige productielocatie in Oisterwijk verder uitbreiden.

Als eerste gaat Research & Development en de afdeling verkoop verhuizen naar een nieuwe moderne locatie in Oisterwijk. Het nieuw te bouwen pand zal alle technische snufjes herbergen die noodzakelijk zijn om goede nieuwe innovatieve producten te ontwikkelen. TOBROCO-GIANT gaat komende jaren actief inzetten op schonere stage V dieselmotoren en elektrisch aangedreven machines.  De huidige locatie waar de R&D en verkoop zich nu bevind, zal bij de productielocatie gevoegd worden, waardoor meer assemblage capaciteit ontstaat.

Uitbreiding productie
De uitbreiding van de productie op de huidige locatie gaat op diverse manieren plaatsvinden. Het vloeroppervlak wordt in totaal met 8.000 m2 vergroot en blijft verdeeld over 2 verdiepingen om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de beschikbare ruimte. Er komen productielijnen  die LEAN aangestuurd worden en ook het “papierloos” produceren zal ver doorgevoerd gaan worden. Daarnaast gaat er meer voorassemblage plaatsvinden en wordt deze gecentraliseerd. Hierdoor verbeterd de doorlooptijd en zijn deze componenten sneller op de productieplaatsen. De automatisering word met diverse toeleveranciers verder uit gebalanceerd.
Verder investeert TOBROCO-GIANT steeds verder in las technieken zoals de 2 nieuw geïnstalleerde las robots, buigbanken en freesmachines. Deze gaat bijdragen aan het verhogen van de productie en het optimaliseren  van de kwaliteit.

Slimme opslag en interne distributie
Voor de opslag van onderdelen voor productie en service wordt er een hoogbouw magazijn van 16 meter hoog  gerealiseerd. Het magazijn zal volledig manloos aangestuurd gaan worden. De aanvoer naar dit magazijn verloopt via diverse nieuwe loading docks die ervoor zorgen dat onderdelen en gereed product elkaar niet meer kruisen.  Met behulp van rollerbanen gaan de inkomende goederen naar een tijdelijke opslag waar diverse (kwaliteit) controles plaatsvinden. Een deel van de goederen gaat dan rechtstreeks naar de productie en een deel wordt opgeslagen in het magazijn. Just in time delivery en behoud van kwaliteit zijn hier de kernwoorden.

Om zeker te zijn van een efficiëntie aanvoer van onderdelen, is er reeds geïnvesteerd in een nieuw automatiseringssysteem. Een computersysteem stuurt het gehele logistieke proces aan en zorgt ervoor dat de juiste aantallen gepickt worden uit het magazijn. Elektrische trekkers zullen dagelijks diverse rondes maken en zorgen dat alles op de juiste plaats terecht komt. Bij de nieuwbouw wordt tevens rekening gehouden met de mogelijkheid tot het toepassen van aanvoerbanden in een later stadium.
 

www.tobroco-giant.com