Communicatie software Groen, Grond en Infra

Hybride Kobelco voor Bogaard Infra

Publicatiedatum: 05-04-2018 12:07

Bogaard Infra BV uit Bergambacht heeft via Kemp in De Meern een Kobelco SK210HLC-10 hybride rupsgraafmachine in gebruik genomen. De hybride Kobelco is sinds zijn introductie een groot succes.

Maarten Bogaard, directeur van Bogaard Infra BV, zegt over deze aankoop het volgende; “De laagste CO2 footprint in de markt in combinatie met de gunstige fiscale regelingen (MIA en Vamil) en de modernste techniek waren doorslaggevend bij de keuze voor de Kobelco.”

Deze krachtige en zuinige SK210HLC-10 heeft het zwaarste en grootste accupakket in de markt en is de eerste met lithium-ion technologie. Geen compromis! Gelijke capaciteit met een conventionele machine.

Uniek aan deze hybride Kobelco is dat de energie voor de aandrijving niet enkel wordt opgewekt door de zwenkmotor. De 25kW generatormotor laadt het accupakket continue. Door het vliegwieleffect kost dit zeer weinig energie en wordt de batterij zelfs bij stationair draaien opgeladen. De zwenkmotor van de hybride is volledig elektrisch, en bij iedere cyclus ondersteunt de elektromotor de conventionele brandstof motor. Hierdoor kan met een lager toerental hetzelfde werk worden verzet. De nieuwste generatie is 16,7% zuiniger dan een conventionele SK210LC.

Over Bogaard Infra BV
Bogaard Infra BV uit Bergambacht is een aannemingsbedrijf in grond-, weg- en waterbouw dat technische werkzaamheden uitvoert zoals: bouwrijp maken, rioleringen, bestratingen, beplanting en complete terrein inrichtingen. Deze werkzaamheden verzorgen zij onder andere voor gemeente, bedrijven, instellingen en projectontwikkelaars.

www.mc-bogaard.nl