Communicatie software Groen, Grond en Infra

Atlas 160W voor Pauwels

Publicatiedatum: 19-04-2018 12:13

Onlangs overhandigde Arthur Plomp, directeur Hans van Driel B.V., de sleutels van een nieuwe Atlas 160W aan Hans Pauwels van Aannemers- en verhuurbedrijf Pauwels uit Nijmegen. Bijzonder aan deze Atlas 160W mobiele graafmachine is het Steelwrist SQ Auto Connection snelwisselsysteem.


 

Het Steelwrist SQ Auto Connection snelwisselsysteem stelt de machinist in staat om eenvoudig olieleidingen te koppelen van hydraulische uitrustingsstukken zonder de cabine ter verlaten. Steelwrist SQ Auto Connection snelwisselsysteem is 100% uitwisselbaar met de wijdverspreide OilQuick standaard. 

Het draaikantelstuk kan, wanneer de machinist deze niet nodig heeft, aan de voorzijde van onderwagen gehangen worden. Voor extra stabiliteit is de Atlas 160W voorzien van steunpoten aan de achterzijde van de machine. Daarnaast is de 160W voorzien van o.a. hoogtebegrenzing, overdruk en GPS-voorbereiding.

De nieuwe Deutz TCD 6.1 motor heeft een vermogen van 105 KW/143 pk en dankzij het verlaagde motortoerental (max. 1800 omw.min) een aanzienlijk lager brandstofverbruik. De circa 17 t wegende Atlas 160W kenmerkt zich daarnaast door het sterke hydraulische systeem, het uitstekende zicht vanuit de comfortabele en geluidsarme cabine en de standaard luxe uitrusting.

Over Pauwels
Door jarenlange ervaring, vakbekwaam personeel en een modern machinepark is Pauwels zeer goed in staat om projecten aan te nemen en naar volle tevredenheid uit te voeren. Zij bieden diensten aan als sloopwerk, rooien van begroeiing, saneringswerkzaamheden, bouwrijp maken, grondverzet, reconstructie en woonrijp maken. Het materieelpark voldoet aan de actuele milieueisen en is te voorzien van diverse hulpstukken.
 

www.pauwels-nijmegen.nl