Communicatie software Groen, Grond en Infra

Slimmer werken met Topcon op de TKD

Publicatiedatum: 29-05-2018 11:31

Tijdens de Technische Kontakt Dagen (TKD) op 31 mei, 1 en 2 juni 2018 in Almere presenteert Topcon Positioning Netherlands de nieuwste ontwikkelingen voor workflows en 3D-machinebesturing. Topcon-experts laten zien hoe hiermee geld en tijd zijn te besparen en een hogere productiviteit is te behalen in bouw, infra en landbouw.
 

De juiste workflow
SmoothRide is een voorbeeld van slimmer werken. Dit concept optimaliseert de workflow in de wegenbouw op vijf fronten: scannen, ontwerpen, frezen, asfaltspreiden en verdichten. SmoothRide bestaat uit de Topcon RD-M1 scanner die op een voertuig te bevestigen is en waarmee je het wegoppervlak scant en de data verwerkt met de bijbehorende software Mobile Master Office en MAGNET® Office. Na het ontwerpen, is uitvoering de volgende fase binnen het concept: 3D machinebesturing (RD-MC) voor frezen en asfaltspreiden. Daarna kan het walsen van start gaan. Bekijk ook onze video die tot stand is gekomen in samenwerking met Van Gelder Groep en Infratechniek.

 

SmoothRide project N518 - Van Gelder, Infratechniek en Topcon from Topcon in Europe on Vimeo.

 

Realtime beheer op afstand
Op een eigen demobaan demonstreert Topcon 3D-machinebesturingstoepassingen voor graafmachines en wielladers die tevens deel uitmaken van een geautomatiseerde workflow. Zo kunnen bezoekers aan de TKD zien hoe met het Topcon-managementbeheersysteem Sitelink3D een bouwterrein realtime en vanaf iedere locatie is te beheren. Ook toont Topcon een van haar oplossingen in de landbouw: het kilveren. Sinds kort wordt de landbouwsector vanuit Nederland bediend. Dichter op de (landbouw)markt en optimale ondersteuning kunnen bieden. Dat is wat Topcon wil. Ervoor zorgen dat agrariërs efficiënter kunnen zaaien, slimmer gewassen kunnen verzorgen en rendabeler kunnen oogsten.
Live demonstraties vinden meerdere keren per dag plaats. Iedereen kan deze aanhoren met een headset en zelf beleven via een groot scherm bij de Topcon-demobaan. Kom gerust eens kijken!

Slimme oplossingen
Alle Topcon-oplossingen dragen bij aan nauwkeuriger inmeten, duurzamer (ver)bouwen en rendabel onderhouden. Tijdens de TKD laat Topcon Positioning Netherlands graag zien wat zij kunnen betekenen voor aannemers en agrariërs.