Communicatie software Groen, Grond en Infra

Nederlands sloopbedrijf koopt eerste Hitachi Premium Used graafmachine

Publicatiedatum: 05-06-2018 15:17

AC Stolwerk Sloopwerken BV heeft haar eerste Hitachi Premium Used graafmachine aangeschaft voor werkzaamheden bij verschillende projecten in de buurt van Breda (Noord-Brabant). Het sloop- en recyclingbedrijf, ook gespecialiseerd in asbestverwijdering, kocht de ZX350LC-5 vanwege het gunstige kostenplaatje van de machine en de uitstekende dekking die de Premium Used garantie biedt.


Stolwerk is opgericht in 1953 en heeft al vier decennia lang een goede werkrelatie met Hitachi Construction Machinery (Europe) NV (HCME). De firma beschikt over nog drie Hitachi graafmachines (een ZX470LCH-3 en twee ZX210W-3’s), die altijd hoogwaardige technische ondersteuning hebben gehad van de Nederlandse dealer van HCME.

Gunstige voorwaarden
Eigenaar Thierry Stolwerk – de derde generatie aan het roer van het familiebedrijf – heeft de Hitachi Premium Used ZX350LC-5 gekocht voor het laden van de mobiele breker waarmee zijn bedrijf sloopmateriaal recyclet. Stolwerk heeft het zo druk dat de veelzijdige graafmachine echter ook al is ingezet voor andere projecten sinds de levering eind 2017. Zo was de eerste klus van de ZX350LC-5 op het terrein van een voormalige fabriek uit de jaren twintig aan de Speelhuislaan in Breda. Nadat het had besloten dat de ZX350LC-5 de meest geschikte machine voor het laadvermogen van de breker was, overwoog Stolwerk de voordelen van de aanschaf van een exemplaar met 3.000 bedrijfsuren op de klok via het Hitachi Premium Used programma. “Toen mij werd verzekerd dat ik een hoogwaardige machine met goedgekeurde garantie van Hitachi kon krijgen, wilde ik vaststellen hoe dat onze bedrijfsvoering ten goede zou komen.

Kosteneffectieve optie
“De prijs van een gebruikte machine was uiteraard voordelig en leverde een besparing van 36% in vergelijking met een nieuw model. Naast het voordeel van een lagere afschrijving had ik ook de geruststelling van vaste exploitatiekosten dankzij het onderhoudscontract.“Toen ik de graafmachine voor het eerst inspecteerde, ervoer ik de kwaliteit van een volledig onderhouden machine – als nieuw! Ook vond ik het indrukwekkend dat HCME de machine binnen een week kon leveren, inclusief de snelkoppeling die onontbeerlijk is voor de vele hulpstukken die we bij het slopen gebruiken. “Ik zou niet aarzelen om nog een Hitachi Premium Used machine te kopen, bijvoorbeeld om in de toekomst een van onze mobiele graafmachines te vervangen. Naast de geweldige service die we van HCME krijgen, beschouw ik ook het brandstofverbruik van onze machines als een topprioriteit. Ook daaraan voldoet de ZX350LC-5 moeiteloos.”

Onberispelijke machine
Cees Diepstraten, een ervaren machinist en al 25 jaar in dienst bij Stolwerk, vertelt: “Je weet wel dat het een gebruikte machine is, maar de ZX350LC-5 werd door HCME in onberispelijke staat afgeleverd. “Hier gebruik ik hem om het sloopmateriaal te sorteren en onze vrachtwagen te laden met puin, hout en metalen. De machine is heel stabiel bij het werken met zulke zware materialen en de ruime comfortabele cabine geeft me goed zicht op wat ik aan het doen ben.”