Communicatie software Groen, Grond en Infra

Bia presenteert de nieuwe Komatsu PW160-11 graafmachine op banden

Publicatiedatum: 01-07-2018 14:58

Deze nieuwe graafmachine van 16,7-18,6 ton is een veelzijdig werktuig dat boordevol nieuwe functies steekt en ideaal is voor werken in krappe ruimten of in stadsomgevingen.

Haar krachtige, gecertificeerde EU Stage IV motor van 110 kW/150 pk beperkt het brandstofverbruik gemiddeld met 4%, ten opzichte van het voorgaande model. Bovendien vergroten het nieuwe concept en de geavanceerde technologie de veelzijdigheid, de efficiëntie en het bestuurderscomfort.

 

“Er werd heel wat werk verzet om de Komatsu Serie 11 hydraulische graafmachines op banden een update te geven, wat hun veelzijdigheid voor de gebruikers spectaculair verbeterd heeft”, onderstreept Sebastian Zienau, Product Manager bij Komatsu Europe. En hij voegt er nog aan toe: “De besturing met joystick, de in het scherm ingebouwde bediening van de hulpstukken en de geïnstalleerde snelkoppelingen verbeteren bovendien de prestaties en de doeltreffendheid.”

Net zoals alle Serie 11 machines, is deze nieuwe graafmachine uitgerust met het Komtrax telematicasysteem (met verbeterde rapporten omtrent de energie-efficiëntie) dat advies geeft voor een zuiniger brandstofverbruik en een beter beheer van het machinepark. Het Care onderhoudsprogramma verleent meer gemoedsrust (met lagere kosten en hogere winsten), terwijl het standaard geïnstalleerde KomVision systeem de veiligheid verhoogt. De PW160-11 is, net zoals alle andere Komtrax machines, automatisch beschikbaar binnen het geïntegreerd “BIA Smart Fleet” vlootbeheersysteem.

Veelzijdig en comfortabel

De machine is voorzien van een nieuw ECSS systeem dat slingering tegengaat op de giekcilinders. Dit systeem verhoogt aanzienlijk het comfort en vermijdt materiaalverlies bij transport op oneffen terrein.

Wat de bestuurdersstoel betreft, zorgen opgehangen bedieningsconsoles, automatische verstelling volgens het gewicht van de bestuurder, een pneumatische lendensteun, verwarming en luchtvering ervoor dat de operator in aangename omstandigheden aan de slag kan.

Bovendien is in de cabine een verbeterd TFT-LCC in 25 talen hoge-resoluties scherm geïnstalleerd dat sleutelindicatoren weergeeft, zoals het AdBlue® peil, het brandstofverbruik en de prestaties. De bedieningsinterface voor de Komatsu hulpstukken is geïntegreerd en verschijnt eveneens op het scherm. Met het oog op een grotere veelzijdigheid kan de PW160-11 uitgerust worden met een automatische trekhaak voor vrachtwagens of een “bol” trekhaak om een aanhangwagen tot 8 ton voort te trekken, met alle noodzakelijke elektrische en hydraulische aansluitingen. De trailerfuncties kunnen met behulp van de hendels in de cabine bediend worden. En ook de in de fabriek geïnstalleerde snelkoppelingen van Lehnhoff dragen bij tot een grotere veelzijdigheid.

Onderhoudsgemak

De graafmachine is uitgerust met het exclusieve EMMS (Equipment Management Monitoring System) systeem van Komatsu dat geoptimaliseerde diagnosefuncties omvat die de bestuurder en de techniekers meer mogelijkheden biedt voor controle en pechverhelping. Het systeem is toegankelijk via het bedieningsscherm in de cabine.

De machines worden speciaal ontworpen voor een vlot onderhoud en de PW160-11 vormt geen uitzondering op die regel. Een automatische smeerfunctie is leverbaar op bestelling en de regelmatige onderhoudspunten van de motor, de smeerpunten en de filters zijn gegroepeerd en in alle veiligheid bereikbaar.

Volledig nieuwe lijn Serie 11 machines

In de eerste helft van 2018 introduceerde Komatsu een compleet nieuwe lijn van bandengraafmachines. De nieuwe PW118MR-11, de PW148-11, PW160-11 en PW180-11 vormen samen de nieuwe Serie 11 van Komatsu.