Communicatie software Groen, Grond en Infra

Komatsu: Bia. En Bestmat?

Publicatiedatum: 03-10-2004 13:54
Het importeurschap voor Komatsu voor de Benelux is gegund aan Bia. Voor insiders geen verrassing want die hebben het nieuws drie weken geleden al op de BMB-site gelezen.

Toch nog even dit bericht om u helemaal op de hoogte te brengen.

Bia is al vele jaren officiëel Komatsu verdeler in enkele Afrikaanse landen en onderhoudt nauwe kontakten met Komatsu Europe. Daarmee is de link gelegd. Het bedrijf was in de Benelux al een tijd in de markt om een A-merk te vertegenwoordigen. Toen Komatsu vrij kwam - na het faillissement van Doornbos B&N - aarzelden Bia en Komatsu Europe dan ook niet. Intussen is Bia bv in oprichting die de activa van het inmiddels failliete Doornbos B&N heeft overgenomen. Er wordt doorgestart vanuit de vroegere Doornbos vestiging in Zutphen en er zal worden verder gewerkt met de dealers Verhoeven, Timmerman en Hansan. Bia wil twee eigen filialen aanhouden in Nederland: naast Zutphen komt er nog één in de omgeving van Rotterdam: Bia West. Directeur Vincent Bia is ambitieus: 'Beide Nederlandse vestigingen zullen sterke en grote organisaties worden.' In België zal worden gewerkt vanuit Overijse, en ook hier doet Bia er alles aan om gewoon te kunnen doorstarten. Doornbos heeft zijn Belgisch filiaal in Mechelen maar hun activiteiten m.b.t. Komatsu zijn inmiddels volledig stilgevallen. Bia is vanuit Overijse imiddels volledig operationeel voor Komatsu.
 

En Bestmat?

Bestmat uit Schelle - Benelux-importeur voor Case - behoort ook tot de Bia groep. Uiteraard wordt er gespeculeerd over de toekomst van dit bedrijf. Het is immers de vraag of Case en/of Komatsu zullen dulden dat een concurrerend merk door dezelfde groep wordt verdeeld in hetzelfde marktgebied. Momenteel verandert er echter niets. Vincent Bia wijst er op dat beide bedrijven afzonderlijke vennootschappen zijn en dat Case met Bestmat een belangrijke plaats op de markt heeft die niet zomaar in één pennenstreek kan worden opgegeven, noch door Case, noch door Bia. Wordt ongetwijfeld vervolgd.