CornerEye cameramonitorsysteem MAN

Gepubliceerd op 17-10-2018 13:11

De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) heeft CornerEye gehomologeerd voor de MAN TGS en TGX. CornerEye is een cameramonitorsysteem dat de voor- en zijkant van de truck in realtime perfect in beeld brengt. Hierdoor heeft de chauffeur een optimaal zicht op medeweggebruikers en obstakels die zich in de dode hoeken rondom de truck bevinden. De homologatie heeft daarnaast een ander belangrijk pluspunt: MAN trucks met CornerEye hoeven niet meer voorzien te zijn van trottoir- en frontzichtspiegels. MAN is het eerste truckmerk in Nederland dat voor bepaalde modellen een vrijstelling heeft voor het voeren van deze spiegels.

CornerEye maakt gebruikt van een groothoekcamera die een blikveld van maar liefst 270º afdekt. De camera brengt via een HD-monitor het gebied aan de voor- en zijkant van de truck haarscherp in beeld – zonder vertraging. Het zichtveld is beduidend groter dan de zichtklassen V (zijkant van de truck) en VI (voorzijde), die met front- en trottoirspiegels worden bewaakt. De camera is uitermate robuust, waterdicht en zeer lichtgevoelig. Dat betekent dat hij onder alle (weers)omstandigheden én in het donker voor haarscherp beeld zorgt. Het goede overzicht is een groot voordeel voor de bestuurder: mogelijk gevaarlijke situaties worden perfect in beeld gebracht en het manoeuvreren wordt veel eenvoudiger. Kortom: extra veiligheid en comfort, vooral in een drukke omgeving. Omdat CornerEye voldoet aan de strengste Europese eisen, heeft de RDW de homologatie afgegeven voor de MAN TGS en TGX.

Minder spiegels, meer zicht

De toepassing van CornerEye is ook efficiënt. Met dit systeem komt een truck in aanmerking voor ontheffing van het gebruik van front- en trottoirspiegels. Resultaat: minder spiegels en toch meer zicht. Het ontbreken van de front- en trottoirspiegels heeft bovendien een gunstige invloed op de stroomlijn. MAN is het eerste truckmerk in Nederland dat voor bepaalde modellen (de TGS en de TGX) vrijstelling heeft voor het voeren van front- en trottoirspiegels.

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!