Het Vertrouwen Opleidingen kiest opnieuw voor premium merk Scania

Gepubliceerd op 18-10-2018 15:39

Breda – Het Vertrouwen Opleidingen in Erp koos recent opnieuw voor Scania bij de aanschaf van een nieuwe lestruck. Het werd een G410 bakwagen met een Highline cabine. De opleider brengt daarmee zijn wagenpark naar zeven trucks, allemaal van hetzelfde merk. “Scania is in onze ogen een premium merk en biedt perfecte zekerheid.  Deze nieuwste aankoop past perfect in het huidige jonge en goed onderhouden wagenpark”; aldus eigenaar Henk Kanters.

Kanters denkt dat zijn rijschool één van de grotere beroepsopleiders in Brabant is. Navraag leert echter dat Het Vertrouwen met zeven trucks óók een van de grotere is in heel Nederland. “Als opleider met familiecultuur hebben we de afgelopen 50 jaar een behoorlijk aantal chauffeurs afgeleverd. Vandaag de dag leiden we jaarlijks enkele honderden aspirant chauffeurs op,” meent Henk Kanters bescheiden. “Je kunt bij ons lessen voor het C of C1 rijbewijs, op trekker-oplegger of op bakwagen met middenasaanhanger voor het CE rijbewijs en later ook voor je LZV-papieren.” Kanters is best trots op het brede lespakket dat hij kan bieden. “Maar de hoofdzaak is dat jongeren hier goed les krijgen, vlot slagen en zich bij ons thuis voelen,” is zijn overtuiging.

De kwaliteit die Kanters wil geven, verwacht hij ook van zijn toeleveranciers. “Wij rijden nu een dikke zes jaar met Scania,” blikt Henk terug. “Waarom wij Scania rijden? In onze ogen is Scania een kwaliteitsmerk. Daarnaast voldoet het merk aan ons kritische oog voor representativiteit en biedt het een hoge betrouwbaarheidsgraad. Bovendien is er een duidelijke klik met de dealer in Veghel. Zij zijn te allen tijde zeer klantvriendelijk en servicegericht. Dan ben je ook graag loyaal naar je dealer toe: het is een wisselwerking.”

Een ander punt waarom Kanters alleen Scania rijdt, is omdat men bewust één merk voor de deur wil hebben. “Dat doen we ook met onze personenauto’s en dat niet alleen vanwege de uniformiteit. Verschillende soorten bedieningen is lastig voor de leerlingen. Bij Scania is alles modulair. Dat maakt tussendoor overstappen op een ander voertuig makkelijker en kun je als rijschool flexibeler werken.

Volgend jaar viert Rijschool Het vertrouwen het vijftig jarig jubileum “Dat zullen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Niet alleen met een groot feest. We gaan volgend jaar ook ons nieuwe bedrijfspand in gebruik nemen,” aldus Kanters.

Henk Kanters (L) van Het Vertrouwen Opleidingen ontvangt de sleutels van nieuwe Scania.Henk Kanters (L) van Het Vertrouwen Opleidingen ontvangt de sleutels van nieuwe Scania.

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!