BEEQUIP helpt het MKB groeien

Gepubliceerd op 10-12-2018 09:05

'Met twee machines ben ik veel flexibeler'

Als startende ondernemer heeft Coen Rameau één recept voor succes: nooit nee zeggen. Nu hij via BEEQUIP zijn wagenpark heeft uitgebreid met een tweede schranklader op rupsen, kan hij meer klussen aannemen. Coen: "Dat maakt me veel flexibeler."

De twee schrankladers van CoenDe twee schrankladers van Coen

Rameau Fijnprofileren, zoals het bedrijf van Coen heet, bestaat nu twee jaar en specialiseert zich in het machinaal afvlakken van ondergrond. "Denk hierbij bijvoorbeeld aan zand voor onder bestrating, of gravel op snelwegen. Maar ook bij het spoor zijn wij actief."


In 2016 is Coen gestart, met één schranklader. "Je hoort weleens dat dat soort machines van vader op zoon overgaan. Maar mijn vader werkt bij de KPN," lacht Coen. Gelukkig gaan de zaken direct goed, mede dankzij de vruchtbare tijd waarin hij voor zichzelf is begonnen. Zo goed zelfs, dat hij nog een tweede machine nodig heeft.

 

Via Marcel Schots, een handelaar in bouwmachines, komt Coen in aanraking met BEEQUIP. "Ik was geïnteresseerd in een tweedehands machine. Bijna geen enkele partij financiert dat, maar BEEQUIP gelukkig wel", vertelt hij "Gebruikte machines doen het net zo goed als nieuwe en het scheelt in de maandlasten."

Bernard van Meer werkt bij BEEQUIP als Lease Officer en is gespecialiseerd in het taxeren van grondverzet materieel. Dat klanten op zoek zijn naar een tweedehands machine in plaats van een nieuwe, komt hij vaak tegen. "BEEQUIP kan dit in tegenstelling tot andere financieringspartijen wél financieren, omdat wij de kennis van de waarde van het equipment in eigen huis hebben."


De ervaring met BEEQUIP was goed voor Coen: “Het ging heel vlot, dat heb ik wel eens anders ervaren." Voor de grotere klussen wordt de nieuwe machine gebruikt, die iets groter van stuk is. Coen: “Als we naar een grote hal moeten, gaat die mee. Met twee machines kunnen we nu meerdere klussen tegelijk doen, zo kan ik er meer aannemen en hoef ik geen nee te zeggen. Dat maakt mijn onderneming veel flexibeler."

Bernard van Meer lease officer bij BEEQUIPBernard van Meer lease officer bij BEEQUIP

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!