Communicatie software Groen, Grond en Infra

No Limits

Publicatiedatum: 29-09-2004 10:58
Onlangs heeft Ag-Chem Europe, 4 Terra Gator 2104 “Cultuurdumpers” uitgeleverd, waarvan 2 aan Fuhler uit Emmen.

Met deze Terra Gator 2104 “Cultuurdumpers” zijn zij in staat transportwerkzaamheden op locaties uit te voeren, waar dit tot voor kort voor onmogelijk werd gehouden. Deze machines zijn in Nederland uniek in hun soort en zijn in staat om grote hoeveelheden materieel te verplaatsen door onbegaanbare gebieden zoals buitendijkse kwelders, moerassen, veen en natuurgebieden, zonder daar noemenswaardige sporen achter te laten.

Ag-Chem Europe uit Grubbenvorst heeft voor deze situaties al jarenlang moerasvoertuigen met grote Terra-Tyres eventueel gecombineerd met banden druk regel systemen in het leveringsprogramma. Sinds de introductie 2 jaar geleden worden de “Cultuurdumper” enkel en alleen nog uitgeleverd met rondom rubberen rupsen.

De Terra Gator 2104 “Cultuurdumper” kan geleverd worden met diverse kipper opbouwen, speciaal aangepast aan de te transporteren materialen, zo zijn er universele kipbakken met schuine wanden leverbaar, die er voor zorgen dat de machine zeer goed lost in alle materialen, maar men kan ook kiezen voor een Peatbox, een kipbak speciaal ontworpen voor de afgravingen van veen.

De Terra Gator 2104 “Cultuurdumper” heeft een 300 pk - 8,1 liter motor, met een Terra Shift transmissie. De Terra Shift heeft 11 versnellingen voorruit en 3 achteruit. De hoge maximale snelheid van 25 km in het terrein is uniek voor een rups voertuig. De chauffeur kan handmatig schakelen maar kan ook gebruik maken van de Select Shift. Via het Select Shift systeem schakelt de Terra Shift als een automaat.

Daarnaast heeft de Terra Gator 2104 “Cultuurdumper” de mogelijkheid om meerdere systemen op het chassis te monteren. De machine kan uitgerust worden met een autolaadkraan, watertank, diverse strooiers en andere opbouwen die van toepassingen kunnen zijn in de g.w.w.-, landbouw-, bosbouwsector.

www.fuhler.com

Ook deze dumpers zijn te vinden op www.entreeding.comOok deze dumpers zijn te vinden op www.entreeding.com