Team De Rooy gaat voor goud in de Dakar-rally 2019 op Goodyear-truckbanden

Gepubliceerd op 21-12-2018 10:27

Petronas Team De Rooy Iveco, veteranen van de legendarische Dakar-rally, gaan weer voor goud in ’s werelds zwaarste race, op standaard Goodyear Offroad ORD-banden. De Dakar-rally 2019 vindt van 6 tot 17 januari plaats in Peru, waar de 5.000 kilometer lange challenge hoofdzakelijk op zand zal worden beslecht.

Team De Rooy neemt deel met vier Iveco Powerstar-trucks met gewone Goodyear Offroad ORD-banden en heeft voor Dakar 2019 het sterkste team ooit. De rijders zijn Gerard De Rooy, Federico Villagra, Ton van Genugten en Maurik van den Heuvel.


De Nederlander Gerard De Rooy is tweevoudig Dakar-winnaar en won ook de Africa Eco Race 2018. De Argentijn Federico Villagra, die vorig jaar tot de voorlaatste dag mee om de overwinning knokte, mikt weer op een podiumplaats. De Nederlander Ton van Genugten, die in 2018 niet minder dan vier ritten won, gaat zijn best doen om dit jaar als derde teamlid het Dakar-podium te bestijgen. Maurik van den Heuvel, eveneens afkomstig uit Nederland en een heel ervaren Dakar-truckrijder, heeft zich bij Team De Rooy aangesloten en zal zijn collega’s waar nodig ondersteunen.


Petronas Team De Rooy Iveco koos niet enkel Goodyear 375/90R22.5 Offroad ORD-vrachtwagenbanden voor zijn vier racetrucks, maar selecteerde daarnaast ook Goodyear OMNITRAC-banden voor gemengd gebruik voor zijn servicevrachtwagens, die het team in de rally volgen. Het team mikt op een herhaling van zijn succes na de overwinning in Afrika dit jaar, dankzij de toegewijde steun van Goodyear, dat op lange termijn tests en ondersteuning biedt.


"Onze lange ervaring met Goodyear Offroad ORD 375/90R22.5-vrachtwagenbanden is een van de hoofdelementen in ons voortdurende rallysucces. Deze banden moeten de zwaarste omstandigheden doorstaan, en dit jaar zal zand de grootste uitdaging vormen. De Dakar-rally is de zwaarste bandentest ter wereld en het is een knappe prestatie van Goodyear dat hun producten deze uitdaging aankunnen", aldus Gerard De Rooy.
 
"Het is voor ons heel belangrijk dat we deze relatie met De Rooy en zijn team kunnen voortzetten. Hun doel is om de Dakar-rally en de andere races waaraan ze deelnemen te winnen en we zijn vastberaden om hen onze volledige steun te bieden. Dat doen we niet enkel door banden te leveren, maar ook via het voorbereidings- en testwerk dat onze ingenieurs in Luxemburg en tijdens evenementen uitvoeren. Dit werk is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat Team De Rooy de best mogelijke set-ups krijgt om het hele spectrum van uitdagende omstandigheden van de Dakar-rally te bedwingen. We wensen hen alle succes voor 2019", aldus Benjamin Willot, Director Marketing Commercial Tyres Europe bij Goodyear.


De 2019 Dakar-rally rijdt enkel door Peru en is 5.000 kilometer lang. Zo'n 70 procent van de totale afstand wordt verreden op zand en er zijn tien speciale etappes over 3.000 kilometer. De rally start op 6 januari in Lima. Meer dan 330 trucks, auto's en motorfietsen zullen naar Tacna bij de Chileense grens racen alvorens terug te keren naar Lima om daar op 17 januari te finishen

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!