Communicatie software Groen, Grond en Infra

Bomag wals voor Brouwer & Brouwer

Publicatiedatum: 22-01-2019 09:27

De firma Brouwer & Brouwer B.V. uit Eastermar heeft een Bomag BW213 D-5 in gebruik genomen. Tijdens de Open Dagen van Kemp en Hans van Driel in De Meern besloot Brouwer & Brouwer B.V. deze wals aan te schaffen.
 

Onlangs is deze wals geleverd en bestickerd en inmiddels al volop in bedrijf.

De Bomag grondwalsen zijn leverbaar in de gewichtsklassen tussen 3 en 28 ton. De ruim 12,5 ton wegende Bomag BW213D-5 heeft een vermogen van 95,0 kW, is o.a. voorzien van airco, comfortabele luxe draaibare bestuurdersstoel, digitale verdichtingsmeter, startstop-systeem. Deze verdichtingsmachines kunnen optioneel uitgerust worden met diverse modulair op te bouwen meetsystemen (BEM, BTM, BCM) en/of GPS.

Grondwalsen spelen een cruciale rol in het bouwproces. Wensen en specificaties zijn echter zeer divers. Een aannemer die naast een beschermd huis werkt, moet een geheel andere verdichtingsmethode gebruiken dan die in de conventionele wegenbouw. Voor ieder type werk is er bij Kemp Groep een geschikte grondwals beschikbaar.

Over Brouwer & Brouwer B.V.
Brouwer & Brouwer B.V.is een VCA* gecertificeerd grondverzetbedrijf met als hoofdactiviteit het verhuren van grondverzetmachines met en zonder machinisten. Het bedrijf is onder andere gespecialiseerd in het aanbrengen en profileren van wegen, paden bedrijfshallen en terreinen. Dit werk wordt uitgevoerd met shovels en graders uit eigen verhuurvloot. Deze machines worden bediend door vakkundige machinisten. Als aanvulling op het machinepark heeft Brouwer & Brouwer B.V. geïnvesteerd in een zelfrijdende wals.

Het bedrijf is opgericht in 1951 door Albert Brouwer (sr). De dagelijkse leiding wordt gevoerd door Rienk, Albert (jr) Eelco en Jouke. Het machinepark van Brouwer & Brouwer B.V. bestaat uit een 100-tal machines zoals: rupsgraafmachines, mobiele graafmachines, minigraafmachines, shovels, graders, trekkers met dumpers, auto met dieplader, trilwals en rupsdumpers. Tevens kunt u bij Brouwer & Brouwer B.V. stalen en kunststof rijplaten huren. Het bedrijf heeft 3 vestigingen in Noord Nederland Eastermar (frl), Buitenpost (frl) en Harkstede (gr).