Communicatie software Groen, Grond en Infra

Kobelco SK210HLC-10 (hybride) ‘Long Reach’ voor Ippel Dredging

Publicatiedatum: 30-01-2019 09:04

Baggerbedrijf Ippel Dredging B.V. uit Koudum heeft, via Hans van Driel B.V. in Ommen, een Kobelco SK210HLC-10 (hybride) Long Reach in gebruik genomen. Deze af fabriek geleverde Long Reach machine heeft een werkbereik van circa 16,5 meter. Naast dit bereik is deze machine bijzonder door de hybride aandrijving welke niet onderdoet voor een conventionele machine.

Uniek aan deze hybride Kobelco is dat de energie voor de aandrijving niet enkel wordt opgewekt door de zwenkmotor. De 25kW generatormotor laadt het accupakket continue. Door het vliegwieleffect kost dit zeer weinig energie en wordt de batterij zelfs bij stationair draaien opgeladen. De zwenkmotor van de hybride is volledig elektrisch, en bij iedere cyclus ondersteunt de elektromotor de conventionele brandstof motor. Hierdoor kan met een lager toerental hetzelfde werk worden verzet. De nieuwste generatie is 16,7% zuiniger dan een conventionele SK210LC-9 en verbruikt tot 12% minder in de Eco-modus.

De Kobelco SK210HLC-10 ‘Long Reach’ is compleet naar de wensen en eisen van Ippel Dredging opgebouwd. Denk hierbij aan o.a.; centrale smering, overdruksysteem, dom onder de monogiek en LED-werkverlichting. Daarnaast is de machine voor een perfecte uitstraling voorzien van (reflecterende) belettering.

Over Ippel Dredging B.V.
Ippel Dredging is een aannemersbedrijf in de G.W.W. maar grotendeels actief op het gebied van onderhouds baggerwerk, milieutechnisch baggerwerk, kleinschalig baggerwerk, ontwateren en scheiden van baggerspecie in Nederland en buitenland.

 

Bekijk de video