Europees patent voor Nooteboom Liftadaptoren Mega Windmill Transporter

Gepubliceerd op 04-02-2019 19:09

Eind vorig jaar is aan Nooteboom het Europees patent verleend (Nummer EP1558464) voor de LIFTAD, de speciale liftadaptoren voor de Mega Windmill Transporter. In korte tijd, na het toekennen van het patent voor de EURO-PX dieplader,  is dit weer een belangrijk innovatie succes voor Nooteboom Trailers. Het toekennen van het patent heeft net als bij de EURO-PX dieplader lange tijd op zich laten wachten, en dit geval zelfs 13 jaar. Al in 2005 is de LIFTAD voor een internationaal patent aangemeld. Dit nieuwste patent voor Nooteboom blijft van kracht tot eind 2023.

De LIFTAD-100 van de Mega Windmill Transporter is speciaal ontwikkeld voor het vervoer van grote torendelen tot ruim 40 meter lengte zonder gebruik te maken van een laadvloer. Tijdens zijn introductie in 2005 werd de MWT ook jarenlang veelvuldig ingezet voor het vervoer van de Vestas V90-3MW nacelle, die met speciale adaptoren in de LIFTAD werd geklemd. Tot op de dag van vandaag is de Nooteboom MWT in concept nauwelijks gewijzigd en is het nog steeds de meest innovatieve en efficiënte transportoplossing voor het vervoer van grote torendelen. Vooral ook vanwege de belangrijke logistieke voordelen die de MWT biedt. De MWT komen we tegen in verschillende varianten, zoals met 2, 3 of 4-assige jeepdolly aan de voorzijde en aan de achterzijde veelal uitgerust met een 7-assige naloopdolly en in een aantal gevallen ook gecombineerd met een 5- of 6-as moduleasstel. De LIFTAD is traploos instelbaar waardoor uiteenlopende diameters van de torendelen vervoerd kunnen worden. Afhankelijk van de diameter van het torendeel heeft de LIFTAD een hefcapaciteit van 100 ton.

 

De MWT is een belangrijk transportconcept binnen de markt van windenergie. De meer dan 80  geleverde Mega Windmill Transporters zijn nog allemaal operationeel, en jaarlijks komen daar nog steeds nieuwe MWT’s bij. Net als bij de EURO-PX bewijst Nooteboom wederom dat haar baanbrekende innovaties voor het uitzonderlijk wegvervoer uiterst duurzaam zijn en een ongekende economische en technische levensduur hebben. Nooteboom gets you there.

 

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!