Communicatie software Groen, Grond en Infra

Komatsu Europe stelt nieuwe High Reach sloopgraafmachine voor.

Publicatiedatum: 15-03-2019 20:30

Komatsu verlegt grenzen met zijn nieuwe high reach sloopgraafmachine die voldoet aan de Europese Stage V emissienorm.

De PC490HRD-11 is de nieuwkomer binnen de high reach sloopgraafmachines van Komatsu. De machine heeft het grootste bereik van de machines van 60 ton en kan met 6 verschillende configuraties werken. Het brengt een sloopwerktuig van 2 ton tot een hoogte van 32 m, een werktuig van 3,34 ton tot 28 m en een werktuig van 5 ton tot 17,4 m. De nieuwe machine laat de machinisten toe om, in alle veiligheid en met perfecte beheersing, in maximaal bereik te werken.

De machine werd ontwikkeld door Komatsu UK (KUK), rekening houdend met de aanmerkingen van de klanten, en wordt vervaardigd in de nabijgelegen fabriek van Newcastle, in het noordoosten van Engeland. De PC490HRD-11 functioneert als een compleet systeem, praktisch en bijzonder nauwkeurig, heel stabiel en comfortabel.

Het bedrijfsgewicht ligt tussen 55.200 kg en 73.400 kg. De Komatsu EU Stage V motor levert een vermogen van 270 kW / 367 pk bij 1.900 toeren/min., voor een minimale ecologische voetafdruk. De milieuproblematiek krijgt steeds meer aandacht en stadsomgevingen zijn steeds gevoeliger voor emissies. De PC490HRD-11 zorgt ervoor dat de klanten van Komatsu op meer aanbestedingen kunnen intekenen, het bewijs van hun milieubewustzijn kunnen leveren en hun investering op lange termijn kunnen rentabiliseren.

De nieuwe PC490HRD-11 graafmachine is bijzonder veelzijdig en kan dan ook volgens de behoeften van de werklocatie worden geconfigureerd. Het systeem om van giek te veranderen, omvat extra grote snelkoppelingen die toelaten om de tegendruk en de hitte van de olie te beperken, zonder het debiet te verminderen. Het systeem bezit ook hydraulische vergrendelpennen die binnenin de hoofdgiek geïnstalleerd zijn om het risico op schade te verminderen.

De werkbereik indicator van de PC490HRD-11 vormt een echte troef. De machinist kan de machine over 360° gebruiken zonder enig risico voor de veiligheid. Hij toont eveneens de beelden van de camera die als optie op het uiteinde van de graafarm kan worden bevestigd.

Komatsu heeft zich geen moeite gespaard wat het transport van de PC490HRD-11 aangaat. Elk machinedeel is voorzien van grote hijsogen om ze in alle veiligheid op de aanhanger te tillen en vast te maken. De machine is zo compact en licht mogelijk gemaakt, zonder concessies te doen aan de duurzaamheid.

Een nieuw variabel onderwagen is standaard op de graafmachine geïnstalleerd. Het beperkt het gewicht en garandeert een buitengewone stabiliteit ondanks de transportbreedte van minder dan 3 m. Het optionele, hydraulisch variabele onderwagen versnelt en vergemakkelijkt aanzienlijk de montage van de machine op de werklocatie, met een werkbreedte van bijna 4 m, terwijl de transportbreedte onder de 3 m blijft.

Komatsu heeft ook meerdere functies voorzien om de operator meer comfort te bieden. Zo kunnen de ruitenwisser aan de voorzijde en het kantelende cabine vanuit de joysticks geactiveerd worden, zonder daarbij de joysticks los te laten.

Bron: /www.biagroup.com