Communicatie software Groen, Grond en Infra

NIEUWE GENERATIE CAT® MINIGRAAFMACHINES ONTWORPEN OM MEERWAARDE VOOR DE KLANT TE CREËREN

Publicatiedatum: 22-03-2019 19:54

Vijf nieuwe modellen in het assortiment Cat® hydraulische minigraafmachines, ontwikkeld en geproduceerd door Caterpillar, zijn ontworpen om gebruikers het beste aan prestaties, veelzijdigheid, veiligheid, en gebruikersgemak te bieden. Door de klantgerichte technische benadering beschikken de nieuwe modellen over kenmerken die in deze sector voor het eerst standaard zijn, zoals joystickbesturing, LCD display met verschillende machine instellingen en een kantelbare cabine, evenals nieuwe opties zoals airconditioning voor de hele serie.

Nieuwe modellen
Deze reeks nieuwe modellen biedt de klant meer keuzeopties op het gebied van capaciteit en -functies die zijn afgestemd op de werkzaamheden:

  • 301.5 (klasse van 1,5 ton, standaard zwenkstraal, met overkapping)
  • 301.6 (klasse van 1,5 ton, standaard zwenkstraal, met cabine)
  • 301.7 CR (klasse van 1,7 ton, compacte draaicirkel, met overkapping)
  • 301.8 (klasse van 1,8 ton, standaard zwenkstraal, met overkapping of cabine)
  • 302 CR (klasse van 2,0 ton, compacte draaicirkel, met overkapping of cabine).

Specificaties
De minimale bedrijfsgewichten (bij benadering) voor de nieuwe modellen lopen uiteen van 1575-2045 kg, oplopend tot 1760-2200 kg afhankelijk van de specifieke uitvoering van de machine. De graafdieptes zijn 2340 of 2370 mm, afhankelijk van het model, en een verkrijgbare lange stick vergroot de diepte tot 2540 of 2570 mm. Onderwagens met rubberen rupsen zijn standaard, stalen rupsen zijn optioneel beschikbaar voor alle modellen.

Cat® aandrijving
Alle nieuwe modellen zijn voorzien van de Cat C1.1-motor, een 3-cilinderdiesel met een nominaal netto vermogen van 14,3 kW (19,2 pk), beschikbaar in alle configuraties die voldoet aan de emissienormen EU Stage V, evenals de vereisten van landen met minder strenge voorschriften. De C1.1 heeft een ontwerp met een hoge vermogensdichtheid en levert consistente prestaties over een breed toerentalbereik. Het brandstofverbruik is nog meer verminderd door het gebruik van systemen voor stationair draaien en automatische uitschakeling van de motor.

Grote graaf- en hefkrachten
De nieuwe minigraafmachines van de nieuwe generatie zijn uitgerust met een efficiënt, brandstof besparend, lastafhankelijk hydraulisch systeem met een elektronisch aangestuurde plunjerpomp met variabel slagvolume die oliestromen tot 66 l/min aankan. Dankzij de stroomsnelheden in combinatie met hoge drukinstellingen bieden de nieuwe modellen het hydraulische vermogen om grote graaf- en hefkrachten te genereren en om aangedreven hulpstukken te hanteren.

Werkomgeving van de machinist
Het ontwerp van de nieuwe modellen van de nieuwe generatie benadrukt het comfort, het gemak en de veiligheid van de machinist. De cabine, standaard op de 301.6 en optioneel op de 301.8 en 302 CR, staat onder druk en is afgedicht om indringen van stof te verminderen en hierdoor is het geluidsniveau in de cabine verlaagt naar 73 dB. Daarnaast is de cabine uitgerust met een klimaatregelingssysteem (met of zonder airconditioning). De voorruit kan in één beweging omhoog worden geschoven en boven uw hoofd worden opgeborgen, en dankzij grote glasoppervlakken aan de zijkanten en de achterkant van de cabine, plus een dakraam, hebt u zicht rondom. De bedieningsconsoles van de machinist zijn uitgerust met verstelbare polssteunen, en een luchtgeveerde stoel. Een oranje oprolbare, brede veiligheidsgordel is comfortabel om te dragen.

Intuïtieve bedieningselementenDe bedieningselementen zijn intuïtief, met een schemawisselaar waarmee machinisten de gewenste hydraulische afstelling kunnen selecteren. U kunt de machinegegevens eenvoudig aflezen via de lcd-monitor van de nieuwe generatie, die is voorzien van een draaiknop voor eenvoudige, ergonomische interactie met de monitor. De machines kunnen via de radio ook gebruik maken van Bluetooth om handsfree te bellen of ongestoord naar spotify te kunnen luisteren.

Standaard stickstuursysteem
Een exclusieve functie voor de nieuwe modellen van de nieuwe generatie is het standaard stickstuursysteem, waardoor de machinist (met één druk op een knop) kan wisselen van conventionele hendel-/pedaalbesturing naar joystickbediening met de linkerhand. Joystickbesturing biedt het voordeel van minder inspanning met verbeterde bediening door de machinist. Daarnaast is een automatisch systeem met twee rijversnellingen standaard.

Leverbaar met een uitschuifbare onderwagen
Alle modellen zijn standaard voorzien van een uitschuifbare onderwagen die kan worden versmald, zodat de nieuwe machines werkterreinen kunnen betreden via krappe toegangen en vervolgens kunnen worden uitgeschoven tot een stabiel werkplatform. Onderwagens voor alle modellen, behalve de 302 CR, kunnen worden ingeschoven van 1300 tot 990 mm; de 302 CR kan worden ingeschoven van 1400 tot 1090 mm. Een onderwagen met vaste breedte is optioneel beschikbaar voor de 301.5, 301.6 en 301.8.

Gebaseerd op grotere graafmachines
Een dozerblad breidt de capaciteit van de nieuwe modellen verder uit, waardoor de machine opvul- en egaliseerwerk kan uitvoeren. Het blad heeft een groot bewegingsbereik, boven en onder het maaiveld, heeft een zweeffunctie, en maakt "graven-naar-blad" mogelijk voor het efficiënter hanteren van los materiaal. De belangrijkste constructies van de minigraafmachines van de nieuwe generatie (het bovenste en onderste frame, de rupsframes, giek en stick) zijn gebaseerd op de grotere Cat graafmachines en ontworpen voor grote duurzaamheid.

Nog meer veelzijdigheid
Voor nog meer veelzijdigheid biedt het standaard extra hydraulisch systeem (compleet met leidingen met snelkoppelingen) enkelwerkende, dubbelwerkende en continue stroming. Handbediende koppelingen, een duimvoorbereidingspakket en een gecertificeerd hijs oog zijn beschikbaar voor alle nieuwe modellen.

Veiligheid en onderhoud
Beschermende constructies (ROPS, TOPS en bovenste afscherming van Level I) zijn ontworpen ter bevordering van een veilige werkomgeving voor machinisten. Alle bedieningselementen zijn beveiligd door middel van een hydraulische vergrendeling, en ledverlichting helpen het werkgebied te verlichten. De eenvoudig te transporteren modellen van de nieuwe generatie hebben ook vastsjorpunten op de rupsframes waarmee de machine eenvoudiger kan worden vastgezet.

Routine-onderhoudspunten zijn op maaiveldhoogte bereikbaar via de zijdeuren, en de accu is onderhoudsvrij. De exclusieve kantelbare cabine biedt toegang tot belangrijke hydraulische componenten met een eenvoudig proces dat in minder dan vijf minuten kan worden voltooid.

Bron: CAT