Communicatie software Groen, Grond en Infra

Goodyear Total Mobility, het nieuwe mobiliteitsconcept voor fleets

Publicatiedatum: 12-06-2019 20:25

Goodyear introduceert een innovatief en op maakt gemaakt end-to-end mobiliteitsconcept voor fleetowners. Goodyear Total Mobility combineert de premium vrachtwagenbanden van Goodyear met een scala aan data-gedreven analysetools en de beste service op meer dan 2.000 locaties in Europa.

Banden maken weliswaar gemiddeld slechts 3% uit van de TCO (Total Cost of Ownership) van een langeafstandsvrachtwagen, maar ze hebben een veel grotere impact op de operationele kosten van de onderneming, met name als het gaat om brandstofverbruik, uptime en onderhoud. Goodyear Total Mobility helpt fleetowners om het maximale uit het wagenpark te halen, of de vloot nu klein of groot is.

"Elke vloot is uniek, dus we werken zij-aan-zij met onze klanten om tegemoet te komen aan hun specifieke behoeften, uitdagingen en situaties, afhankelijk van de grootte van hun vloot, werkgebied en doelstellingen," zei David Anckaert, Vice-president Commercial Europe voor Goodyear.

Goodyear Total Mobility biedt fleetowners een totaalconcept dat hen op maat verder helpt om de logistieke operatie zo effectief en efficiciënt mogelijk te runnen. De drie belangrijkste elementen van het mobiliteitsconcept zijn:
•          Innovatieve premium truckbanden voor het laagste brandstofverbruik en de hoogste kilometrage
•          Een naar wens van de klant ingerichte toolbox met slimme technologieën zoals de voorspellende bandbewakingssystemen G-Predict en Drive-over Reader
•          Meer dan 2.000 TruckForce-servicecentra die 24/7 klaar staan voor hulp bij pech onderweg

G-Predict en Drive-over Reader
G-Predict en Drive-over Reader zijn twee innovatieve voorbeelden uit het scala aan data-gedreven oplossingen van Goodyear Total Mobility die helpen om uptime te verbeteren en de operationele kosten verder te verlagen.

G-Predict signaleert potentiële incidenten nog voordat deze zich daadwerkelijk voordoen. Intelligente sensoren controleren onafgebroken de bandenspanning en temperatuur. Krachtige algoritmes analyseren vervolgens razendsnel de data om eventuele afwijkingen op te sporen en de gevolgen ervan te voorspellen. Op deze manier kunnen met preventief onderhoud risicovolle situaties en stilstand kunnen worden voorkomen.

Drive-over Reader scant met bodemsensoren de banden en voertuigparameters als de vrachtwagen er overheen rijdt. In slechts enkele seconden analyseert de technologie de bandenspanning, loopvlakdikte, asdruk en totale massa van het voertuig.

"De Transportsector wordt steeds meer uitgedaagd om sneller, betrouwbaarder en efficiënter te leveren. Met Goodyear Total Mobility helpen wij wagenparkbeheerders met een geïntegreerde totaaloplossing om de dagelijkse operatie verder af te stemmen op die uitdaging. ", aldus Anckaert.

Bron: Goodyear