Communicatie software Groen, Grond en Infra

Veilig werken met materieel

Publicatiedatum: 03-12-2004 22:30
Op 18 oktober reikte Voorzitter Kees van Dongen van machinistenvakvereniging Het Zwarte Corps HZC het eerste exemplaar van de brochure 'veilig werken met materieel' uit aan Staatssecretaris H.A.L. van Hof van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Deze actie vond plaats tijdens de Europese week voor veiligheid en gezondheid op het werk. HZC is al geruime tijd actief om zijn achterban van 12.000 leden te attenderen op veiligheidsperikelen tijdens regionale veiligheidsbijeenkomsten. De brochure die dit streven onderstreept, is samengesteld i.s.m. de Stichting Arbouw, de Arbeidsinspectie en MOT opleidingen en wordt aan de HZC-leden uitgereikt.

Tijdens een ronde tafelbespreking werd de Staatssecretaris duidelijk gemaakt dat werknemers- en wekgeversorganisaties actief betrokken moeten worden bij het eventueel dereguleren van arboregels. Om de Staatssecretaris duidelijk te maken dat het nog wel eens ergens aan schort werd gewezen op het feit dat iemand voor het besturen van een bromfiets over een rijvaardigheidsbewijs moet beschikken terwijl dezelfde persoon voor een 6x6 dumper, een mobiele kraan of een wiellader over geen enkel rijbewijs hoeft te beschikken terwijl hij wel deelneemt aan het verkeer. Vanzelfsprekend voerde HZC daarbij een heuse dumper ten tonele om hun argumenten kracht bij te zetten.

Op de foto de heren H. van Hoof (r), Cees van Vliet van de Stichting Arbouw en Kees van Dongen (l)