Communicatie software Groen, Grond en Infra

RUMPING BESPAART TIJD MET DIGITALE OPLOSSINGEN VAN TRIMBLE

Publicatiedatum: 04-11-2019 18:07

Met de boordcomputers en softwareoplossingen van Trimble heeft Rumping Transport een grote stap gezet naar volledige digitalisering van de processen. De planners en managers van het familiebedrijf uit Beverwijk hebben nu meer grip op de chauffeurs en meer inzicht in de prestaties. Alleen al met de verloningssoftware FleetHours bespaart Rumping elke maand drie werkdagen.

Sinds de oprichting in 1928 is J.W.J. Rumping & Zonen uitgegroeid tot een middelgroot transportbedrijf met een vloot van 70 gemotoriseerde en 130 getrokken eenheden. In de huifzeilwagens en bulkwagens vervoert het familiebedrijf staal, bouwmaterialen en poedervormige bouwstoffen door de hele Benelux en Duitsland. “Daarnaast zijn we actief in open transport, niet alleen voor de bouwsector maar ook voor de evenementensector”, vertelt Jaap Rumping.

Met zijn broer Niels vormt Jaap de vierde generatie van de familie Rumping die zijn intrede heeft gemaakt in het transportbedrijf. Aangevuld met vader Jaap voeren zij nu de directie. Een goede combinatie, stelt Jaap Rumping junior. “Wij zijn een uiterst ervaren, maar toch ook een jong en dynamisch bedrijf.”

Inzicht in personeelskosten

Dat laatste blijkt onder meer uit de recente investering in ICT. Rumping heeft alle 70 voertuigen voorzien van een CarCube boordcomputer. Op het kantoor heeft ICT-leverancier Trimble naast het bijbehorende backoffice-systeem FleetWorks ook de applicaties FleetHoursTachotime Manager en Performance Portal geïmplementeerd. “Die investering komt voort uit de wens om al onze processen verder te automatiseren en digitaliseren. Personeelskosten vormen onze grootste kostenpost. Digitalisering van processen geeft ons meer inzicht in die kosten”, verklaart Rumping.

De keuze voor de oplossingen van Trimble volgde na een uitgebreid selectietraject die in totaal een jaar in beslag nam.

“Hun oplossingen bleken gewoon de beste. Dat geldt onder meer voor de boordcomputers", vertelt Jaap Rumping

Uit de Trimble boordcomputers kunnen we meer informatie halen dan uit de boordcomputers van de andere partijen op de shortlist. Denk aan de hoeveelheid brandstof in de tank, de resterende rij- en rusttijden, de verwachte aankomsttijden en de taken die de chauffeurs op dit moment uitvoeren.”

 

Artikel en foto: Trimble

Lees verder