Giant wielladers bouwen mee aan Formule 1 circuit in Zandvoort

Gepubliceerd op 31-01-2020 16:53

Na 35 jaar keert de Formule 1 terug op Circuit Zandvoort voor de F1 Dutch Grand Prix. Voordat begin mei de eerste trainingen van start gaan moet het circuit grondig verbouwd worden. In november vorig jaar is reeds gestart met het vervangen en verbreden van het huidige circuit. Daarnaast worden een nieuw paddockterrein en medisch centrum gerealiseerd en wordt de infrastructuur aangepast om het bezoek van de 200.000 fans in goede banen te leiden.

Om het 4,3 kilometer lange circuit uitdagend te maken worden diverse nieuwe bochten aangelegd. Voor het aanbrengen van lijngoten en kurbstones worden door Schuurman Bestrating BV twee GIANT wielladers ingezet; een V452T X-TRA HD en D332SWT X-TRA. Voor eigenaar Michael Schuurman een bijzondere opdracht omdat hij regelmatig met zijn eigen racewagen op Circuit Zandvoort te vinden is. 

Werken met vertrouwen

Schuurman Bestrating BV bestaat inmiddels 16 jaar en verzorgt alle soorten bestratingen en klein rioolwerk. Het team van 20 man werkt voornamelijk voor hoofdaannemers en legt zowel bestratingen in een achtertuin als bestratingen voor een complete woonwijk. “Doordat we met een vaste groep onderaannemers werken hebben wij als bedrijf veel vertrouwen opgebouwd bij hoofdaannemers en gemeentes.

“In 2010 hebben we besloten om over te gaan op GIANT en is de eerste D332SWT X-TRA aangeschaft bij Den Hartog Bouwmachines. Deze keuze kwam tot stand doordat we eerder een GIANT gehuurd hadden en deze beviel uitstekend. Met name de krachtige motor en meer hefkracht waren voor ons van groot belang. Inmiddels bestaat ons machinepark uit 6 GIANT’s tussen de 1.100 en 3.800 kg (D254SW, 2x D332SWT X-TRA, 2x V452T X-TRA HD en V6004T X-TRA). Daarnaast verwachten we deze maand onze derde V452T X-TRA HD als uitbreiding van het materieel.”

Speciaal en nauwkeurig project

“Toen wij de aanvraag binnen kregen van VolkerWessels hebben wij ons ingeschreven op dit project. Voor mij als rijder in de DNRT competitie dan ook heel speciaal om te horen dat wij het werk hadden aangenomen en iets te kunnen betekenen bij de opbouw van het nieuwe circuit. De werkzaamheden op circuit Zandvoort bestaan uit het aanbrengen van de lijngoot langs en achter de kurbstones bij verschillende bochten zoals de Tarzanbocht en Hugenholtzbocht. Verder brengen wij de specie en bewapening aan en uiteraard de kurbstones. Dit alles moet tot op de millimeter nauwkeurig gebeuren.”

“Voor het aanvoeren van de specie en kurbstones gebruiken wij de V452 X-TRA HD en voor het stellen worden zowel de D332SWT X-TRA als de V452T X-TRA HD gebruikt. In totaal brengen we in 2 ploegen van 2 man ongeveer 1000 meter nieuwe kurbstones en 150 meter lijngoot aan. De kurbstones moeten bovendien allemaal in afschot gelegd worden. Als wij klaar zijn kan de nieuwe laag asfalt worden aangebracht en na de verbouwing krijgen de kurbstones nog een opvallende kleur.”

Eind februari is de verbouwing van Circuit Zandvoort klaar en kan het circuit weer in gebruik genomen worden. Tot die tijd zijn er voornamelijk asfaltmachines, graafmachines en wielladers op de baan te vinden.

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!