Doosan DX235LC-5 voor Van der Meer bv Grondverzet te Scharnegoutum

Gepubliceerd op 28-02-2020 18:31

Van der Meer Grondverzet uit Scharnegoutum is een familiebedrijf wat zich al meer dan een halve eeuw met veel passie en expertise inzet in de wereld van het grondverzet. 

Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in het bouwen aan de natuur en heeft dan ook veel ervaring in het werken aan grote en kleine natuurprojecten in het hele land. 

Het vertalen van de wensen van ecologen en biologen in waterpartijen, poelen, natuurvriendelijke oevers etc, vereist een speciaal soort vakmanschap waar de medewerkers bij Van der Meer groot in zijn. 
Met oog voor de juiste elementen die de natuur zo waardevol maken. 
 

Naast het grondwerk verzorgt Van der Meer het totale natuurconcept welke bij de ontwikkeling al begint en het uiteindelijke beheer hiervan ook op zich neemt. Denk hierbij aan Parkmanagement voor natuurgebieden, een totaalplan voor het onderhoud en het beheren van waardevolle natuurterreinen van o.a.
- Provincies
- Waterschappen
- Staatsbosbeheer
- Vereniging Natuurmonumenten
- It Fryske Gea
- Gemeenten
- Stichting Noord Hollands Landschap 
 

Opvallend in deze landschappen is de diversiteit van de werkzaamheden van Van der Meer.
Naast het bouwen aan de natuur is men ook vertrouwd in het cultuurtechnisch onderhoud in verschillende facetten. 

Meer dan 35 jaar ervaring in het egaliseren van grasland weten ze als geen ander hoe belangrijk de afwatering en het behoud van de vruchtbare bovenlaag is. 

Aanleggen van schelpenpaden gebeurd door middel van een speciale schelpendoseerinrichting. 
De machine zorgt ervoor dat de schelpen op een zodanige manier worden aangebracht dat de laag overal even dik is en vlak is zodat hoge kwaliteit gegarandeerd kan worden. 

Van der Meer bv beheert een groot en modern machinepark en verhuren machines met machinist voor grondverzet en cultuurwerken en onlangs uitgebreid met wederom een nieuwe Doosan graafmachine. 
De machines worden bediend door vakkundig en ervaren personeel, is VCA gecertificeerd en zijn uitgerust met een 3D GPS machinebesturing. 
 

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!