Communicatie software Groen, Grond en Infra

Volledige controle met de Hitachi Zaxis-7

Publicatiedatum: 17-03-2020 17:41

Hitachi geeft eigenaars en machinisten alle controle met de volgende generatie Zaxis-7 middelgrote graafmachines. De nieuwe modellen ZX250-7, ZX300-7 en ZX350-7 voldoen aan Stage V en bieden dankzij een vernieuwd ontwerp een nog betere gebruikerservaring. Dankzij de efficiëntie en veelzijdigheid van de machines kunnen eigenaars de kosten verlagen en de winstgevendheid vergroten.

Vergroot de winstgevendheid

De nieuwe Zaxis-7-machines bieden indrukwekkende brandstofbesparingen tot 10% in vergelijking met voorgaande modellen. En dankzij het toonaangevende hydraulische systeem TRIAS III van Hitachi zijn deze prestaties onafhankelijk van het soort werkzaamheden.

Bovendien kan de brandstofefficiëntie van Zaxis-7-graafmachines verder worden gecontroleerd met de nieuwe ECO-meter, die duidelijk zichtbaar is op de multifunctionele monitor van 8 inch in de cabine. Naast kostenvermindering levert meer brandstofzuinigheid een positieve bijdrage aan het milieu.

De veelzijdige Hitachi Zaxis-7-graafmachines kunnen worden gebruikt voor uiteenlopende projecten, wat de winstgevendheid verder ten goede komt. Uitrustingsstukken kunnen snel worden ingesteld op de monitor dankzij het verbeterde ondersteuningssysteem voor uitrustingsstukken, waarmee de machinist nog meer controle heeft. En doordat de instellingen makkelijk aan te passen zijn aan de voorkeuren van de machinist en de vereisten van het bouwterrein, blijven de machines altijd optimaal productief én zuinig met brandstof.

Voel het verschil

De ultraruime state-of-the-art cabine is de perfecte werkomgeving. Hij biedt machinisten ultiem comfort en kwaliteit, dankzij een geluidsniveau dat tot de laagste in de sector behoort en 20% minder trilling dan de vorige generatie.

Nieuw is dat de stoel en console synchroon bewegen – zodat de machinist minder snel moe wordt – en dat de hoogte van de console in drie posities instelbaar is. De bediening is gebruiksvriendelijk dankzij het ergonomisch ontwerp van de console en schakelaars. Daarnaast is het hoge resolutie antireflectiescherm van 8 inch goed leesbaar.

Meer veiligheid

Hitachi Zaxis-7-graafmachines bieden beter zicht over het werkterrein voor nog meer veiligheid, dankzij de kijkhoek van bovenaf van 270 graden die het Aerial Angle-camerasysteem biedt. De machinist heeft de keuze uit zes weergaveopties om de directe omgeving van de machine te bekijken, voor extra veiligheid voor hemzelf én de mensen om hem heen. De zichtbaarheid onder slechte omstandigheden wordt nog verder verbeterd door nieuwe LED-werklampen en een ruitenwisser met extra groot bereik.

Langer inzetbaar

Hitachi Zaxis-7-machines zijn grondig getest in speciale faciliteiten in Japan, zodat ze lang meegaan en nog meer inzetbaarheid bieden. De inzetbaarheid is maximaal dankzij handige voorzieningen voor onderhoud en reiniging, zodat machinisten en eigenaars tijd en geld besparen. Dankzij de tweerichtings-noodstopschakelaar kan de machine worden uitgeschakeld terwijl deze nog 72 uur lang operationele gegevens uitzendt. Als de accu geheel is losgekoppeld kunnen er service- of onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd.

Machineparkbeheer

Om eigenaars totale controle over hun machinepark en werkzaamheden te geven bieden Owner’s Site en ConSite – de Hitachi systemen voor monitoring op afstand – toegang tot vitale gegevens en hulpmiddelen. Beide systemen verzenden dagelijks operationele gegevens van de graafmachine naar Global e-Service via GPRS of satelliet. ConSite geeft via e-mail een maandelijks overzicht van deze informatie, terwijl de ConSite Pocket-app in real time meldingen geeft bij potentiële problemen.

De kwaliteit van de motorolie en de hydraulische olie wordt doorlopend gemonitord door een unieke innovatie van Hitachi. Twee sensoren versturen gegevens aan Global e-Service en detecteren of de oliekwaliteit is verslechterd. Dankzij deze innovatieve functie hebben klanten altijd zekerheid over de conditie van hun graafmachines en kunnen zij onderhoud en ongeplande stilstand verminderen.

Uw eigen visie

“Met trots presenteren wij de nieuwste serie Hitachi-graafmachines aan onze Europese klanten”, aldus Makoto Yamazawa, president van Hitachi Construction Machinery (Europe) NV. “Wij zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe generatie machines machinisten en eigenaars in staat zal stellen hun eigen visie te realiseren. Hitachi beschikt over de producten, mensen, oplossingen en diensten die nodig zijn om haar klanten volledige controle te geven over hun wereld.”