Communicatie software Groen, Grond en Infra

Scania stopt de productie in Europa

Publicatiedatum: 19-03-2020 19:04

Scania is van plan de activiteiten in de meeste van zijn Europese productie-eenheden woensdag volgende week (25 maart) stop te zetten vanwege een tekort aan componenten en de grote verstoringen die zich hebben voorgedaan in de leveranciers- en logistieke keten als gevolg van de verspreiding van COVID-19 in Europa.

“Onze klanten leveren transporten die van cruciaal belang zijn voor de samenleving. Om er voor te zorgen dat ze dit kunnen blijven doen, zullen onze servicewerkplaatsen en onderdelencentra hun activiteiten voortzetten", zegt Henrik Henriksson, President en CEO van Scania.

Momenteel verwacht Scania de productie binnen twee weken te hervatten. Scania-medewerkers die rechtstreeks te maken hebben met de geplande productiestop zijn medewerkers van de fabrieken van de groep in Zweden, Nederland en Frankrijk.

Scania is in nauw overleg met de vakbondsvertegenwoordigers om gezamenlijk de situatie aan te pakken.

"Zowel de directie als de werknemersvertegenwoordigers waarderen de staatssteunmaatregelen die nu beschikbaar worden gesteld in de landen waar onze medewerkers nu tijdelijk geen werk zullen hebben, zeer", zegt Henriksson.

De industriële activiteiten van Scania in Latijns-Amerika, die goed zijn voor ongeveer een vijfde van het productievolume van het bedrijf, blijven zoals gepland doorgaan.