Communicatie software Groen, Grond en Infra

Hyundai import Nederland

Publicatiedatum: 03-01-2005 12:20
Reesink / Kamps de Wild heeft - blijkens het vonnis van 22 november 2004 door de Voorzieningenrechter in Zutphen - de eerste rechtszaak gewonnen tegen Hyundai Heavy Industries Europe in Geel.
Kamps de Wild raakte het importeurschap voor de Nederlandse markt begin vorig jaar kwijt nadat Hyundai het onderbracht bij Van der Spek Vianen. Het Zevenaarse Kamps de Wild - dochterbedrijf van Reesink NV - vocht deze beslissing aan en heeft nu gelijk gekregen, hangende de uitspraak in een in Belgie te volgen bodemprocedure waar later een uitspraak in zal volgen. Kamps de Wild beriep zich op een lopende contractovereenkomst en is door de rechter voorlopig in het gelijk gesteld tot naleving ervan.

Inmiddels heeft Hyundai hoger beroep aangetekend tegen deze uitspraak bij de Rechtbank in Zutphen. Kamps de Wild gaf de afgelopen week indirect aan dat men opnieuw voor Hyundai actief wordt. Van der Spek Vianen stelde - tijdens de recente show tussen kerst en oudjaar 2004 - een groot aantal Hyundai graafmachines tentoon. Deze distributeur is geen partij in het geschil tussen Hyundai en Reesink / Kamps de Wild.

Het lijkt erop dat Hyundai zo wordt gedwongen tot het arrangeren van een nette afscheidsregeling. Kamps de Wild heeft met deze uitspraak namelijk goede troeven op de hand. Dat Hyundai koerst op een afscheid van Kamps de Wild lijkt onvermijdelijk omdat de fabrikant al eerder aangaf om niet verder te willen met deze importeur. Kamps de Wild is / was sinds 1998 importeur voor Hyundai in Nederland.