Communicatie software Groen, Grond en Infra

Dakkar rally voor trucks

Publicatiedatum: 05-01-2005 10:35
5de etappe: Agadir > Smara Verbindingsrit: 240 km. Tijdrit: 381 km. Verbindingsrit: 33 km. Totaal: 654 km

Tijdens de lange special van de 5e etappe van Agadir naar Smara is Hans Stacey vandaag als 8e geeindigd met een tijd van 4h 57' 22''. In het algemeen klassement staat Stacey nu op de 8ste plaats direct achter Jan de Rooy en Hans Bekx. Het team van Gerard de Rooy liep een fikse achterstand op doordat de Daf truck in een diepe kuil reed waardoor de vrachtwagen kantelde. Vader Jan de Rooy trok Gerard's truck overeind en daardoor liep De Rooy Sr. achterstand op. Het team van Gerard de Rooy had zijn handen vol aan het repareren. Nog onduidelijk is of Gerard vanmorgen gestart is.

De pittige special werd gereden door een heuvelachtig gebied waar hoge snelheden werden gehaald, maar ook vaart geminderd moest worden door rotsachtige ondergronden en vaak diepe gaten. Hans Stacey - rijdend in een MAN truck en gesponsored door Exact Software: "Het was een hele zware en moeilijke proef. Je komt diepe gaten tegen, die ook niet in het roadbook staan. Met de hoge snelheid die we hadden zijn we geregeld 'afgevuurd', maar daar zijn we gelukkig goed door gekomen. De truck doet het goed. Op 80 km van de proef moest ik nog wel even stoppen, omdat ik dacht dat er iets mis was met de koppeling. Later bleek dat door de vele jumpen, die we aan het begin van de proef hebben gemaakt, de koelkast achter mij was opengeschoten en er een blikje uit de koelkast onder de koppeling was geschoten. Als het bij dit soort ongemakken blijft, hoor je mij niet klagen", aldus een tevreden Hans Stacey.

VOOR TOON VAN GENUGTEN IS DAKAR 2005 VOORBIJ
Na een lange nacht, waarin met man en macht aan de truck is gewerkt heeft het team van Toon van Genugten moeten besluiten niet terug te keren in de Dakar rally. Tijdens de special van de 4de etappe kantelde de truck van Toon van Genugten. Hierbij raakte de voorruit en de cabine beschadigd, waardoor verder rijden tot de bivak onmogelijk was. Het team is naar het dichterbijgelegen Casablanca gereden om daar te proberen de truck te repareren. De cabine-ophanging en de rolkooi bleken dusdanig beschadigd dat het echt onverantwoord zou zijn om terug te keren in de rally. Inmiddels is het team richting Spanje en wordt bekeken hoe de truck in Nederland te krijgen. "Ik vind het natuurlijk heel erg dat ik niet verder kan, maar het risico is echt te groot. Dan kun je zelf nog zo graag willen, maar dat zou echt niet verstandig zijn", aldus Toon van Genugten.

Onno Vos van MAN Truck & Bus: "Ik denk dat ik ook namens Exact Software en de andere sponsors spreek als ik zeg dat we heel trots op het team mogen zijn. We hadden een korte voorbereidingstijd, maar door de zeer intensieve inzet van het hele team stonden we met een compleet nieuw concept goed aan de start. We hebben van te voren met elkaar afgesproken dat we geen onnodige veiligheidsrisico's nemen. Dit is pas het begin van een 3-jarig project en we zien Toon van Genugten ook volgend jaar graag terug aan de start''.


De MAN truck van het team Exact-MAN met chauffeur Hans StaceyDe MAN truck van het team Exact-MAN met chauffeur Hans Stacey