Communicatie software Groen, Grond en Infra

Rally Dakar voor trucks(6)

Publicatiedatum: 06-01-2005 09:42
Zouérat, 5 januari 2005 - 6de etappe: Smara > Zouérat

Verbindingsrit: 121 km. Tijdrit: 492 km. Verbindingsrit: 9 km. Totaal: 622 km

Tijdens de lange special van de 6e etappe die gisteren werd verreden van Smara naar Zouérat is Hans Stacey als 4e geëindigd met een tijd van 5h 04' 21''. In het algemeen klassement staat Stacey nu ook op een 6de plaats. Hans Bekx eindigde als 4e in een tijd van 5h 03'24" en staat als 2e in het eindklassement.

In de special van vandaag werden snelle zandpistes afgewisseld met zandduinen. Hans Stacey: "Het was een mooie proef. Ik heb het erg naar mijn zin gehad. De truck deed het prima en we hebben nagenoeg geen problemen gehad. Het eerste stuk was vooral veel technisch stuurwerk, wat mij goed ligt. Verder zijn we zo'n beetje de hele rit met de 2 Tatra's in gevecht geweest. Op de snelle zandpiste wisten ze ons nog voorbij te komen, maar in de zandduinen heb ik ze allebei terug kunnen pakken, waarmee ik toch op een 4e plaats ben geëindigd".

De servicetrucks moesten vandaag ook een groot gedeelte over dezelfde pistes als de deelnemers in het klassement. We hopen dat de servicetruck op tijd in de bivak is. Morgen start een marathon-etappe, wat inhoudt dat de trucks na de etappe het parc-fermée in moeten en er dus geen assistentie aan de deelnemede trucks mag worden verleend. Er zal vannacht dus dubbel hard gewerkt moeten worden om de 2 komende etappes weer goed door te komen.