Communicatie software Groen, Grond en Infra

Rally Dakar voor trucks (9)

Publicatiedatum: 09-01-2005 11:52
9de Etappe: Tidjikja-Atâr Verbindingsrit: 3 km. Tijdrit: 381 km. Verbindingsrit: 35 km. Totaal:399 km.

Tijdens de 9e etappe van Tidjikja naar Atâr is Hans Stacey geëindigd op een 2e plaats met een tijd van 6h 26' 23". Hiermee was hij 24’16" sneller dan Hans Bekx, die vandaag op een 5e plaats eindigde. De special werd gewonnen door Tchaguine, die een tijd neerzette van 6h 08'38". Door de pech in de 7e etappe, waar de truck van Hans Stacey 5 kilometer voor de finish, aan de rand van een ravijn, vast kwam te zitten, is het team in het eindklassement teruggezakt naar een 23e plaats.

Na de zware dagen van donderdag en vrijdag en de onzekerheid of het team nog terug in de wedstrijd kon komen, verscheen het team vanochtend weer met goede moed aan de start. Hans zat meteen weer goed in de race en kwam als 1e door bij het eerste checkpoint. Door een lekke band heeft het team wat vertraging opgelopen, waardoor Tchaguine de koppositie wist over te pakken.

"Het was een mooie stuurproef, waar veel snelheid gemaakt kon worden, dus dat hebben we dan ook gedaan. De truck doet het super. Jammer van die lekke band, maar verder ben ik zeer tevreden’, aldus Hans Stacey. Op zondag is de ‘rustdag’ in Atâr. Volgens het team juist een zware dag, waarin heel hard gewerkt wordt om de truck weer klaar te maken voor het tweede deel van de rally.