Communicatie software Groen, Grond en Infra

New Holland!

Publicatiedatum: 07-02-2005 13:59
Met de start van het nieuwe merk New Holland grondverzetmachines rondt Case de samensmelting van Case en New Holland af.
Mini's, midi's en binnendraaiers komen van Kobelco.Mini's, midi's en binnendraaiers komen van Kobelco.
Vanaf deze maand worden de graafmachines, wielladers, minigravers, schrankladers, bulldozers en graders onder de gemeenschappelijke noemer New Holland vermarkt. Daarmee komt een einde aan de 'lappendekenstructuur' die door CNH vanaf 1999 in de markt werd gezet als een multimerkenstrategie.

Achteraf misschien niet zo'n gelukkige keuze maar beter ten halve gekeerd en tot inzicht gekomen dan blijven dwalen. Dat blijkt nu ook niet meer nodig want er is een nette, complete en vooral moderne lijn machines waarmee CNH in alle werelddelen een stevig partijtje kan meeblazen. Met uitzondering van Azie natuurlijk want daar blijft partner Kobelco verantwoordelijk voor. Kobelco krijgt voor Azie wel de beschikking over wielladers, dozers enz. en dat maakt het voor deze partij interessant.

New Holland wordt in de Benelux vertegenwoordigd door de firma Oswald De Bruycker in Oostende (met een filiaal in Diest) en door CM Holland in Liempde, de oude O&K importeur voor Nederland. De Bruycker is overigens grootaandeelhouder in CM Holland maar men wil de Nederlandse vestiginng autonoom laten opereren. CM Holland zal later dit voorjaar de eerste paal laten slaan voor een nieuw bedrijfspand langs de autobaan A-2 bij Veghel.
Deze New Holland W170 wiellader komt uit het Italiaanse Lecce.Deze New Holland W170 wiellader komt uit het Italiaanse Lecce.